Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Primele trupe americane au aterizat în Polonia / Ședință operativă pentru sosirea militarilor în România

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 7 februarie 2022

Două avioane militare americane au fost văzute aterizând pe un aeroport polonez luni dimineață, 7 februarie, relatează Reuters. Altele sunt așteptate să aterizeze în cursul zilei de astăzi, aducând în Europa cea mai mare parte a trupelor suplimentare pe care președintele Joe Biden le-a promis, săptămâna trecută, în contextul tensiunilor de la granița Rusia-Ucraina.

Contactat de Main News, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a precizat că „zilele următoare o să știm exact” când vor ajunge soldații americani și în România.

„Cred că zilele următoare o să știm exact. (…) În seara asta avem o întâlnire operativă și vedem când s-a stabilit să vină (contingentul de militari americani din Germania – n.red.)”, a declarat ministrul pentru Main News luni, 7 februarie.

La începutul lunii februarie, Statele Unite au decis că vor trimite aproximativ 3.000 de trupe în România, Polonia și Germania. Astfel, 1.000 de militari care, în acest moment, se află în Germania, vor fi mutați în țara noastră, în „zilele următoare”.

Circa 1.700 de militari, în principal de la Divizia 82 cu baza la Fort Bragg, urmează să fie desfășurați în Polonia.

Un angajat al aeroportului Rzeszow-Jasionka din sud-estul Poloniei a declarat pentru Reuters că sunt așteptate încă trei aeronave.

De asemenea, un purtător de cuvânt al armatei poloneze a declarat că mai multe avioane sunt așteptate luni, dar nu a precizat câte.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat miercuri, 2 februarie, că România va primi 1.000 de militari americani din partea Statelor Unite ale Americii, la cererea Guvernului de la București, pentru a proteja granița de Sud-Est a NATO, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Federația Rusă.

„Rămânem concentrați asupra situației din Europa(…)Nu este vorba de mutări permanente, trupele sunt instruite să răspundă provocărilor și nu vor lupta în Ucraina. Obiectivul e de a asigura o apărare robustă a aliaților”, a precizat John Kirby, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Pentagonului.

Foto: Facebook/ Daniel Petrescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW