Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Primele rezultate în cazul românilor întorși din Africa de Sud / Ministerul Sănătății: Suspiciuni înalte pentru varianta Omicron

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 decembrie 2021

Ministerul Sănătății a transmis joi, 2 decembrie, că la două dintre persoanele infectate cu COVID-19, repatriate din Africa de Sud, există „suspiciuni înalte” pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile”, a transmis Ministerul Sănătății.

Instituția precizat că cele 3 persoane depistate pozitiv cu COVID-19 sunt complet vaccinate, fiind asimptomatice, cu o stare de sănătate bună.

E vorba de debutul procedurii de secvențiere care a arătat prezența mai multor mutații, vom vedea la sfârșitul analizei dacă e vorba de Omicron, dar probabilitatea este mare, tocmai pentru că prezintă multe mutații”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Context

Trei dintre românii aduși marți înapoi în țară din Africa de Sud, unul dintre ei sportiv la CSM Baia Mare, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Institutul „Cantacuzino” din Capitală analizează probele recoltate, pentru a stabili dacă este vorba de primele cazuri de infectare cu varianta Omicron.

O aeronavă TAROM pentru repatrierea cetățenilor români blocați temporar în Africa de Sud a sosit din Johannesburg în cursul zilei de marți, 30 noiembrie.

Lista de pasageri care au urcat la bordul aeronavei a cuprins următoarele 70 de persoane: 46 de cetățeni români (inclusiv delegația sportivă a CSM Baia Mare), 18 cetățeni europeni (10 cetățeni bulgari, patru spanioli, trei polonezi, un cetățean maghiar) și șase cetățeni din state terțe (patru georgieni, un australian, un neozeelandez – aceștia făcând parte din lotul de sportivi ai CSM Baia Mare și având rezidență în România).

Sursă foto: Ministerul Sanatatii

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW