Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Primele imagini cu noile troleibuze care urmează să fie aduse în București

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a publicat miercuri, 5 aprilie, primele imagini cu troleibuzele Solaris, comandate de Primăria Capitalei. Noile vehicule ar urma să sosească începând cu luna martie a anului viitor. 

O delegație formată din specialiști în transporturi și mobilitate urbană se află astăzi la fabrica Solaris din Polonia, acolo unde se stabilesc ultimele detalii tehnice pentru livrarea celor 100 de troleibuze pentru București.

100 de troleibuze noi pentru București

Primăria Capitalei a încheiat pe 29 decembrie cu firma poloneză Solaris un contract pentru achiziția a 100 de troleibuze din gama de 12 metri. Valoarea contractului este de 290 milioane de lei, plus TVA, finanțarea fiind asigurată din Fondul de Mediu.

Cele 100 de troleibuze vor avea autonomie de minim 20 km, podea coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare și rampă cu acționare mecanică sau electrică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu sistem de protecţie împotriva plecării troleibuzului cu rampa deschisă. Acestea vor fi prevăzute cu buton de semnalizare a intenţiei de acţionare a rampei, situat atât la exterior, cât şi la interior, precum şi semnalizare la bord pentru conducătorul de vehicul.

Vehiculele vor fi echipate cu instalaţii de aer condiţionat pentru salonul de pasageri şi cabina de conducere, vor avea facilităţi pentru accesul nelimitat al pasagerilor cu mobilitate redusă (rampă, „kneeling”).

De asemenea, vor avea în dotare computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online, sistem de informare audio-video, sistem de numărare a călătorilor, iar în salon vor fi prize USB tip A (5V, min 2A) pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor.

Garanția completă de funcționare FULL WARRANTY va fi de minimum 300.000 km de la data recepției sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă.

Vechiul contract, reziliat din cauza unor ilegalități

Primăria Capitalei încearcă încă din anul 2018 să achiziționeze 100 de troleibuze. Administrația Firea a încheiat chiar un contract în acest sens cu firma Bozankaya din Turcia, care prezentase la licitație documentația unui autobuz electric.

După ce Mainnews.ro a relatat despre aceste ilegalități iar Curtea de Conturi le-a consemnat într-un raport de audit, Primăria Capitalei a reziliat înțelegerea.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW