Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Primele doze de vaccin ar putea ajunge în România până la finalul anului / Iohannis: Altă soluţie nu este, dacă dorim să nu mai avem atâţia bolnavi şi morţi

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 decembrie 2020

Klaus Iohannis susține că „există o șansă mare” ca primul vaccin anti-COVID-19 să fie aprobat înainte de Crăciun și anunță că toate statele membre UE vor primi un lot simbolic pentru a începe vaccinarea. 

Președintele a precizat că următoarea tranșă ar urma să ajungă în ianuarie și că va fi folosită pentru vaccinarea personalului medical și a persoanelor ce provin din categorii de risc.

Există o şansă mare ca primul vaccin să fie aprobat de Autoritatea Europeană chiar înainte de Crăciun şi să fie distribuită prima şarjă. Aproximativ 10.000 de doze pentru începere simbolică a vaccinării. 10.000 de doze ajung pentru 5.000 de persoane. Următoarea tranşă este aşteptată în ianuarie şi va fi folosită pentru vaccinarea personalului medical şi cei din azilele de bătrâni şi persoanele cu risc mare. Dar deja se lucrează, se fac deja primele simulări. Lucrurile sunt bine pregătite, doar să vină vaccinul”, a declarat, miercuri, Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

Iohannis consideră că vaccinarea este singura șansă pentru a termina pandemia de coronavirus.

Toată lumea primeşte primul lot simbolic, după care va veni un lot mult mai mare în ianuarie şi vor continua în lunile următoare până când toată populaţia poate să fie vaccinată. Vaccinarea nu e obligatorie, dar este foarte recomandată, fiindcă prin vaccinare se poate termina pandemia. Altă soluţie nu este, dacă dorim să nu mai avem atâţia bolnavi şi morţi şi dacă dorim ca şi persoanele vulnerabile de a da şansa la viaţă”, a adăugat președintele.

Vaccinul care are cele mai mari șanse să fie aprobat până de Crăciun de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) este cel dezvoltat de Pfizer, în colaborare cu BioNTech.

Acesta a fost, deja, aprobat în Statele Unite ale Americii și în Regatul Unit.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/primele-doze-de-vaccin-ar-putea-ajunge-in-romania-pana-la-finalul-anului-iohannis-alta-solutie-nu-este-daca-dorim-sa-nu-mai-avem-atatia-bolnavi-si-morti/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: mainnews.ro/primele-doze-de-vaccin-ar-putea-ajunge-in-romania-pana-la-finalul-anului-iohannis-alta-solutie-nu-este-daca-dorim-sa-nu-mai-avem-atatia-bolnavi-si-morti/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW