Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Primele decizii ale instanței în dosarul „azilurilor groazei”: patru persoane arestate preventiv, 11 în arest la domiciliu

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 6 iulie 2023 Etichete: , , , ,

Magistrații Tribunalului București au decis primele măsuri preventive în cazul persoanelor acuzate de procurori că au torturat zeci de bătrâni internați la centrele de îngrijire de pe raza județelui Ilfov. Astfel, patru persoane au fost arestate  preventiv şi 11 în arest la domiciliu. De asemenea, şase persoane sunt cercetate sub control judiciar, iar pentru trei a fost respinsă propunerea de arestare preventivă.

Cercetările procurorilor DIICOT continuă în acest caz, iar premierul Ciolacu anunța, miercuri, 5 iulie, că s-a dispus un control la toate căminele de bătrâni din țară.

Potrivit anchetatorilor, în loc să fie îngrijiţi, bătrânii au fost supuşi la tratamente inumane.  Aceștia nu primeau mâncare suficientă, nici tratament medical pentru afecțiunile de care suferă și nici nu erau spălați.

În schimb, pentru fiecare bătrân, administratorii căminelor primeau între 4.000 și 6.000 de lei lunar. O parte din acești bani erau plătiți direct de statul român. Totul a ieșit la iveală în urma unei anchete realizate de Centrului de Investigații Media (CIM) și Buletin de București.

Dosarul DIICOT vizează mai multe astfel de aziluri, conduse de Cristina Maria Dumitra și Ștefan Godei, fost șofer la Primăria Capitalei în perioada administrației Firea și membru PSD.

După ce procurorii au descins la căminele unde bătrânii erau torturați,Gabriela Firea, în prezent, ministrul Familiei,  a trimis un punct de vedere în care spune că nu are nicio legătură cu acest caz, subliniind că Ligia Gheorghe nu știa de cele întâmplate.

CITEȘTE ȘI:  Zeci de percheziții la membrii unei grupări care exploatau persoane cu dizabilități. Victimele erau înfometate și lovite VIDEO

Sursă foto: DIICOT

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW