Saturday, March 6, 2021
Jurnalism corect


Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, la Institutul Cantacuzino. Premierul: România va avea 10 milioane de doze

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 26 decembrie 2020 Etichete: , ,

Tranșa simbolică de 10.000 de doze de vaccin este depozitată la Institutul Cantacuzino din București, acolo unde au mers, sâmbătă dimineața, mai mulți oficiali, printre care și premierul României. Florin Cîțu a precizat că România va primi 10 milioane de doze de vaccin, urmând ca săptămânal să fie transportate în țara noastră în jur de 140.000 doze.

Aş vrea să mulţumesc tuturor celor din Institut, au muncit şi ieri deşi a fost Crăciunul, au fost aici, s-au pregătit şi astăzi aţi văzut am primit primele doze din vaccin împreună şi aş vrea să accentuez acest lucru, campania de vaccinare începe în acelaşi timp în România ca în acelaşi timp în Europa. S-a muncit foarte mult şi am reuşit să avem totul pus la punct ca să începem în aceeaşi zi când începe toată Europa şi în România campania de vaccinare. Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile de când am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record va ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă, sper eu. Bineînţeles în completarea măsurilor pe care deja le avem vaccinul vine doar să ajute acest lucru.

România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin şi, aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că va avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie, iar în ceea ce priveşte informaţiile care trebuie să ajungă la populaţie, OUG 63 (n.r. – pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare) o să fie completată pentru a continua şi cu această campanie vaccinare în mass-media”, a declarat premierul, potrivit news.ro.

Vaccinarea va începe duminică dimineaţa, la ora 9.00,  la spitalele ”Matei Balş” şi ”Victor Babeş”, cadrele medicale urmând să fie primele vaccinate.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW