Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Primarul unui oraș din Croația și un om de afaceri, vizați de o anchetă penală a Parchetului European.

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 16 iulie 2021

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, a inițiat o anchetă împotriva lui Vinko Grgić, primar al orașului croat Nova Gradiška și membru al Parlamentului de la Zagreb, și omului de afaceri croat Krešo Petak pentru fraudă cu fonduri europene. În același dosar sunt vizați alți doi cetățeni croați.

Potrivit anchetatorilor europeni, Vinko Grgić i-a solicitat mită omului de afaceri Krešo Petak în vederea atribuirii unui contract de achiziție , cofinanțat de Fondul de coeziune al UE cu aproximativ 562.000,00 euro.

Procurorii suspectează că ceilalți inculpați au ajustat cerințele tehnice ale ofertei și au creat un sistem de notare pentru evaluarea ofertelor care a avatantajat firma lui Petak. Prejudiciul în dosar este estimat la aproximativ 12.000 pentru Primăria Nova Gradiška, respectiv 57.000 euro pentru Fondul de coeziune al UE.

Având în vedere că Vinko Grgić este și parlamentar a fost nevoie ca legislativul să-i ridice acestuia imunitate la solicitarea Parchetului European pentru începerea anchetei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW