Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Primarul Sucevei cere ieșirea orașului din carantină: Este un oraş normal, cu o covârşitoare majoritate de oameni sănătoşi şi cu câţiva oameni bolnavi – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 mai 2020 Etichete: , , ,

Luni s-au împlinit șase săptămâni de când s-a instituit măsura carantinei în orașul Suceava și în împrejurimi. Primarul Sucevei, Ion Lungu, consideră că a venit timpul ca municipiul să iasă de sub carantină.

Edilul susține că, din punct de vedere epidemiologic, situația s-a îmbunătățit în Suceava, întrucât numărul de cazuri de îmbolnăviri raportate zilnic a scăzut considerabil.

”Am putea spune că această situaţie este bunişoară şi ne-ar putea ajuta în demersurile noastre de ridicare a carantinei şi a măsurilor speciale. (…) În această perioadă am stat în contact cu Guvernul României, le-am adus la cunoştinţă justificări, argumente, le-am transmis şi aceste tabele şi sper ca din data de 15 mai să avem şi noi parte de măsuri de relaxare. (…) Suceava este un oraş normal, Suceava este un oraş cu oameni normali, cu o covârşitoare majoritate de oameni sănătoşi şi cu câţiva oameni bolnavi, la fel cum se întâmplă în întreaga Românie. La Suceava suntem pe un plafon de stabilitate la fel cum se întâmplă în multe oraşe din România. De aceea eu sper ca pe data de 15 să reanalizeze Guvernul această stare de carantină de la Suceava”, a spus primarul Ion Lungu.

Edilul a mai a anunţat că urmează să se discute în Consiliul Județean despre această situație. Ion Lungu spune că va solicita să se propună Guvernului ridicarea stării de carantină din Suceava.

Județul Suceava este cel mai afectat de epidemia de coronavirus, în total fiind confirmate 3 272 de cazuri și cele mai multe decese din țară.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 83175 more Information to that Topic: mainnews.ro/primarul-sucevei-cere-iesirea-orasului-din-carantina-este-un-oras-normal-cu-o-covarsitoare-majoritate-de-oameni-sanatosi-si-cu-cativa-oameni-bolnavi-video/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW