Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Primarul și viceprimarul municipiului Bacău, trimiși în judecată de DNA/ UPDATE Necula: Am luat act

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 2 iulie 2019 Etichete: , ,

Procurorii DNA i-au trimis, luni, în judecată pe primarul și viceprimarul municipiului Bacău, Cosmin Necula și Ștefan Dragoș Daniel. Cei doi sunt acuzați că i-ar fi determinat pe consilierii locali să adopte o hotărâre ilegală. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bacău.

UPDATE Reacția primarului

Într-o postare pe Facebook, primarul Cosmin Necula anunță că a luat act de anunțul DNA și menționează că este nevinovat.

„Am luat act de comunicatul DNA cu privire la trimiterea mea în judecată. Am convingerea că justiția își va urma cursul și îmi voi dovedi nevinovăția în instanță”, a scris ediluol pe Facebook.

Acuzațiile DNA

La data de 10 iulie 2017, într-o ședință a Consiliului Local Bacău, inculpații Necula Cosmin și Ștefan Dragoș Daniel, în calitățile menționate mai sus, cu intenție, i-au determinat pe consilierii locali prezenți să adopte o hotărâre cu încălcarea dispozițiilor Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Ca urmare a demersurilor celor doi inculpați, Consiliul Local Bacău, în calitate de organ deliberativ și în exercitarea atribuțiilor prevăzute de Legea 215/2001 privind administrația publică locală, a dispus finanțarea proiectelor depuse de două asociații (cu sumele de 553.000 lei respectiv 15.000 de lei) deși acestea, în urma punctajului acordat de Comisia tehnică de aplicare a Legii 350/2005, s-au clasat pe locurile 12, respectiv 20, iar proiecte având un punctaj superior au fost respinse.

Prin finanțarea acestor proiecte au fost încălcate dispozițiile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general și au fost vătămate interesele legale ale solicitanților care au întrunit un punctaj mai mare.

Corelativ, cele două asociații, beneficiare ale fondurilor, au obținut un folos necuvenit constând în acordarea de finanțări nerambursabile la care nu erau îndreptățite potrivit dispozițiilor legii mai sus menționate.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW