Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Primarul Sectorului 6, despre tânăra care a făcut o farsă polițiștilor: Apelul s-a dovedit a fi o răzbunare, în urma unei dispute cu partenerul

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 august 2019 Etichete: , ,

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat, sâmbătă, că adolescenta care a sunat vineri seara la 112, spunând că este sechestrată într-un apartament din București, a vrut să se răzbune pe partener.

„După apelul la 112, în care o minoră anunţa că a fost sechestrată într-un apartament din Drumul Taberei, conform detaliilor publicate, am localizat aproape imediat perimetrul cu blocul în care se afla şi se află şi la această oră minora.

Am fost în permanentă legatură cu echipele implicate la nivelul primăriei şi cu comandantul poliţiei din sector.

Eu cred că cel mai important, după această experienţă este să realizăm că ne putem baza pe oamenii din comunitate şi pe poliţiştii locali, care şi-au dat tot interesul să ajute şi să o găsească.

Minora nu are domiciliul în Bucureşti, locuieşte aici cu concubinul ei şi nu doreşte să se întoarcă acasă. Apelul s-a dovedit a fi o răzbunare, în urma unei dispute cu partenerul”, a scris, pe Facebook, Gabriel Mutu.

Mutu a mai spus că legislația trebuie modificată.

„Trebuie să modificăm legislaţia în vigoare, astfel încât termenul de acţiune să se reducă substanţial. Putem face asta, de exemplu, prin:

1. Încă de la primul apel la 112, să existe posibilitatea localizării apelului, fără altă formalitate;
2. Dotarea sistemului 112 cu echipamente performante, care sa aibă capacitatea de localizare în timp real;
3. Poliţia locală să intre, în astfel de cazuri, sub comanda coordonatorului la nivel local al poliţiei naţionale pt a ajuta echipajele din teren”, potrivit sursei citate.

Farsa adolescentei

Poliția Capitalei a anunțat, vineri, că la ora 18.00, o tânără a apelat Dispeceratul 112 și a reclamat că este ținută cu forța într-un apartament. A indicat o zona, dar nu a putut da mai multe detalii. Ea a fost tot timpul în legătură telefonică cu polițiștii. În căutarea ei au fot angrenate forțe din întreaga unitate de poliție a Capitalei.

Polițiștii au găsit-o pe tânără în jurul orei 2 dimineața. Aceasta a declarat că totul a fost o farsă și că nu s-a aflat nicio clipă în pericol.

„În urma verificărilor și căutărilor efectuate de polițiștii D.G.P.M.B. cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., persoana care a efectuat apelul a fost depistată în jurul orei 02:00, în cursul zilei de astăzi. Persoana în cauză, o minoră de 16 ani, din județul Constanța, a declarat că nu s-a aflat în nicio clipă în pericol și că fost o farsă. Minora a fost condusă la sediul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Sectorului 6, unde a fost audiată în prezența reprezentanțiilor D.G.A.S.P.C..”, au anunțat autoritățile.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW