Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Primarul Sectorului 1 a sesizat DNA în legătură cu „licitații supraevaluate” în domeniul Educației, realizate de fosta administrație

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 4 septembrie 2022

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis duminică, 4 septembrie, că a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) în legătură cu o serie de „licitații supraevaluate” în domeniul Educației, ce ar fi fost făcute de fosta administrație PSD.

Fosta administrație (n.r. condusă de Daniel Tudorache) a făcut plățile prin Administrația Unităților de Învățământ – structură pe care am desființat-o la început de mandat, instituție condusă de persoane apropiate de Marean Vanghelie și prin care s-au alocat ilegal sute de milioane pentru firmele de casă ale PSD și PNL”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Ca exemplu, edilul susține că au fost cumpărate 48.000 de tablete „cu specificații tehnice modeste” ce erau vândute „la un preț enorm”.

Primăria Sectorului 1 a transmis către toate unitățile de învățământ aflate în administrarea sa, și spre știință Inspectoratului Școlar al Municipiului București, procedura de achiziții publice care trebuie urmate de către grădinițe, școli și licee.

Conform adresei, administrația locală a Sectorului 1 a atras atenția că nu este permisă divizarea unui contract în mai multe contracte distincte de valoare mai mica și nu se vor utiliza metode de calcul care să ducă la o subevaluare a valorii estimate”, a adăugat primarul Sectorului 1.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW