Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Primarul PSD din Mioveni, reținut de DNA pentru trafic de influență

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 5 octombrie 2023

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reținut pentru 24 ore de Direcția Națională Anticorupție pentru trafic de influență, după ce a fost prins în timp ce înapoia o șpagă.

Potrivit anchetatorilor, în toamna anului 2022, Georgescu ar fi acceptat de la o persoană, martor în dosar, o șpagă de 30.000 euro, pentru angajarea unei rude la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Primarul ar fi primit o primă tranșă de 10.000 euro, însă nu a reușit să își țină promisiunea, astfel că persoana respectivă i-a cerut banii înapoi. Acesta a fost momentul în care procurorii au intrat pe fir, iar pe 4 octombrie l-au prins pe edil chiar în sediul primăriei în timp ce returna cei 10.000 euro. 

PSD se dezice de Georgescu

Este al doilea caz de corupție descoperit de procurori, între aleșii locali PSD, în mai puțin de două săptămâni, după cel al președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. La fel ca atunci, conducerea PSD a decis să se dezică de cel vizat de anchetă, astfel că Ion Georgescu a fost exclus din partid.

„Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni”, a transmis, miercuri seară, PSD Argeş, într-un comunicat de presă.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW