Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarul PSD al orașului Zărnești, trimis în judecată de DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2022 Etichete: , ,

Primarul orașului Zărnești, Alexandru Igrișan (PSD) a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție într-un dosar penal în care este acuzat că ar fi încercat să deconteze ilegal fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru lucrări neefectuate. 

Procurorii îl acuză pe Igrișan de comiterea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene. 

Concret, arată DNA, în cursul anului 2016, Alexandru Igrișan, pe atunci viceprimar al orașului Zărnești, ar fi depus la Ministerul Dezvoltării mai multe documente false (situații de lucrări, procesul verbal de recepție, raportul dirigintelui de șantier), care atestau, contrar realității, finalizarea tuturor lucrărilor în cadrul unui proiect de realizare a unui centru de informare și promovare turistică.

Procurorii susțin că Igrișan ar fi fost ajutat de alte patru persoane (trei angajați ai primăriei Zărnești și un diriginte de șantier) care, la vremea respectivă, au întocmit și semnat documentele.

Cu toate acestea, schema nu a funcționat, spun procurorii. Funcționarii de la Ministerul Dezvoltării au descoperit neregulile, reziliind contractul de finanțare fără a efectua nicio plată către primăria Zărnești. Prin aceste demersuri, arată DNA, actualul primar al orașului Zărnești ar fi încercat să obțină pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de aproape 300.000 lei. 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii