Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Primarul orașului Otopeni și directorul executiv din Primărie au fost arestați preventiv

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 15 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Primarul orașului Otopeni, Gheorghe Constantin Silviu, și un director executiv din cadrul Primăriei, Vlad Constantin, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind anchetați de Direcția Națională Anticorupție într-un dosar ce vizează presupuse lucrări fictive.

Gheorghe Constantin Silviu, aflat la al 7-lea mandat de primar, și directorul executiv sunt acuzați de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

În dosar mai sunt implicați și Ștefan Bogdan Ionel, inspector la Compartimentul Investiții și Achiziții Publice din Cadul Primăriei, un diriginte de șantier și trei oameni de afaceri: Nelu Iordache, Elena Robițu și George Cristian Ciucă. Detalii aici.

Potrivit deciziei Tribunalului București, Gheorghe Constantin Silviu și Vlad Constantin vor fi plasați în arest la domiciliu. Primarul liberal din Otopeni este tatăl parlamentarului PNL aflat la al doilea mandat, Daniel Gheorghe.

Acuzațiile DNA

După cum Main News a scris aici, procurorii DNA au făcut marți percheziții la Primăria Orașului Otopeni.

Anchetatorii susțin că, în perioada 2011-2017, a fost derulat un contract de proiectare și execuție de lucrări „Infrastructura de bază în orașul Otopeni” (Faza I de lucrări – Cartier Ferme), încheiat între Primărie și o societate administrată de doi dintre oamenii de afaceri.

În cadrul acestui contract, primarul Silviu Gheorghe și Constantin Vlad ar fi acceptat și achitat în mod nelegal suma de 35,9 milioane lei, din care 25,4 milioane lei ar fi reprezentat cheltuieli nejustificate pentru materiale care nu ar fi fost cumpărate în realitate, iar 10,4 milioane de lei ar fi reprezentat costuri de finanțare, potrivit DNA.

Ulterior, pentru a se justifica într-un fel plățile nelegale, ar fi fost întocmită o situație de lucrări (organizare de șantier deși în acea fază nu erau prevăzute astfel de lucrări) cu o valoare identică, prin care s-ar fi creat doar aparența unei compensări între valoarea ”stornată” a ”procurării materialelor”, de 25.421.080 lei, cu o valoare asemănătoare, a unor lucrări de organizare de șantier, care în realitate nu au fost realizate”, se arată în comunicatul procurorilor.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW