Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarul Negoiță vrea să înfrățească Sectorul 3 cu Soroca, localitatea de baștină a iubitei sale

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 iunie 2020 Etichete: , , ,

Primarul Robert Negoiță s-a decis să încheie un acord de înfrățire între Sectorul 3 și municipiul Soroca din Republica Moldova, localitatea în care s-a născut iubita sa, Elena Cojocari. 

Informația a ieșit la iveală după ce Consiliul General al Municipiului București a aprobat un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local al Sectorului 3 este împuternicit să decidă cu privire la acordul de înfrățire cu Soroca.

Istoria aproprierii dintre Sectorul 3 și Soroca în mandatul lui Negoiță

Pe 6 septembrie 2019, primarul municipiului Soroca, Victor Său, s-a întâlnit la București cu edilul Sectorului 3 Robert Negoiță, care a scris la acea vreme ca speră ca vizita „să fie începutul unei frumoase și trainice colaborări între localitățile noastre.”

Trei săptămâni mai târziu, pe 27 septembrie, Negoiță, însoțit de o delegație numeroasă de consilieri locali, a mers la Soroca, pe malul drept al Nistrului, pentru a se întâlni cu oficialitățile locale. Edilul Sectorului 3 a fost însoțit și de consulul Românei la Bălți, Petrișor Ionel Dumitrescu.

Pe 30 septembrie, a fost încheiat un protocol de colaborare între Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Sectorul 3 al Bucureștiului și Liceul Teoretic Constantin Stere din Soroca. În urma acestei înțelegeri, Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat suma de 50.000 de lei pentru primirea a 20 de elevi și 10 cadre didactice de la Liceul Constantin Stere în București, dar și susținerea costurilor de transport pentru 20 de liceeni și profesori de la „Alexandru Ioan Cuza” la Soroca. Cu toate acestea, vizitele planificate nu s-au putut realiza din cauza restricțiilor de deplasare impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/primarul-negoita-vrea-sa-infrateasca-sectorul-3-cu-soroca-localitatea-de-bastina-a-iubitei-sale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *