Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Primarul Negoiță nu renunță la plantarea palmierilor: Nu puteți voi defrișa cât putem noi planta


Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 București, nu a renunțat la plantarea palmierilor în București, chiar dacă edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dat dispoziție să fie scoși din zona Unirii. El a decis să replanteze câțiva chiar în fața primăriei pe care o conduce, anunță Antena 1. De altfel, pe pagina sa de Facebook, Negoiță a lăsat un mesaj pentru primarul general al Capitalei si sustinătorii săi:  „Nu puteți voi defrișa cât putem noi planta!”

Potrivit sursei citate, astăzi, 16 mai,  în faţa primăriei Sector 3 bucurești, Robert Negoiţă a ales să replanteze palmieri și măslini. Așa cum a anunțat pe Facebook, primarul Negoiță a cumpărat din bugetul public 200 de palmieri la un preţ de 1.000 de lei bucata,şi măslini la preţul de 10.000 de lei bucata.

Luni, 15 mai, îprimarul general al Capitalei a dat dispoziție  să fie scoși  cei 26 de arbori exotici plantaţi „ilegal” la Piaţa Unirii. Aceștia au fost aduşi la primăria S3. Nicușor Dan susține că palmierii nu se potrivesc urbanismului din București și nici nu ar fi avut șanse de supraviețuire, fiind vorba despre arbori exotici. „Bucureștiul nu e Dubai. Centrul Capitalei nu e grădină cu maimuțe”, a precizat Nicușor Dan.

În replică, Robert Negoiță a transmis: „Nu mă pricep, dar înțeleg de la unii specialiști în științele medicale că în anumite cazuri curățenia și culoarea verde pot produce crize celor obișnuiți cu praful și betonul”, făcând aluzie la poluarea și lipsa spațiilor verzi din București.

CITEȘTE ȘI: Negoiță a plantat ilegal palmieri în Piața Unirii. Nicușor Dan: Am dat dispoziție să fie extrași 

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW