Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Primarul municipiului Suceava anunță că a pregătit măsurile pentru starea de alertă: Eu sper că se va ridica carantina şi vom intra într-o situaţie normală cât mai repede

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: ,

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că măsurile privind starea de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgență au fost pregătite și, de asemenea, au fost stabilite reguli privind accesul în instituțiile publice, în școli, în piețe, și în transportul public în comun.

Într-un video postat pe Facebook, edilul scrie că pentru accesul în Primărie, au fost achiziționate termometre non-contact și tuneluri de dezinfecție, urmând ca aceste măsuri să fie luate și în unitățile de învățământ, pentru care vor fi cumpărate 25 de termometre non-contact ce vor fi distribuite școlilor gimnaziale și liceelor.

De asemenea, tot pentru unitățile de învățământ sunt în licitație 25 de tuneluri de dezinfecție, care vor ajunge până la 1 iulie și vor fi montate, în contextul în care de pe 2 iunie elevii se vor pregăti pentru examenele naționale.
Primarul a mai spus că în bazar și în piețe se va purta obligatoriu mască și se va lua temperatura persoanelor cu termometre non-contact.

„Administratorii pieţelor şi bazarului sunt obligaţi să ia temperatura la intrare şi să urmărească păstrarea distanţării fizice”, a spus Lungu.

Lungu a mai spus că este optimist şi în ceea ce priveşte ridicarea măsurii de carantină a oraşului şi a făcut apel la suceveni să fie responsabili şi să respecte regulile.

„Eu sper că se va ridica carantina şi vom intra într-o situaţie normală cât mai repede. (…) Documentaţia este la INSP, de unde se aşteaptă un aviz. Am avut o discuţie şi în această dimineaţă cu ministrul Sănătăţii să ne sprijine să luăm acel aviz şi în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să se ridice carantina la Suceava. Eu sper că se va întâmpla acest lucru. (…) Să respectăm în continuare regulile legate de coronavirus, cele legate de igiena personală, să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască, să respectăm distanţarea socială, să facem tot ce depinde de noi să nu mai crească numărul de cazuri din oraşul nostru, să nu mai fim oaia neagră a României, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă”, a mai spus Lungu.

Sperăm că se va ridica măsura de carantinare în orașul nostru❗

Publicată de Ion Lungu pe Marţi, 12 mai 2020

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW