Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Primarul Florea nu se dezminte de declarațiile rasiste la adresa romilor: Politicienii care m-au criticat se complac în mediocritate/ Răspuns pentru peședintele CNCD

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 15 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, nu se dezminte de declarațiile rasiste făcute la adresa romilor și spune despre politicienii care l-au criticat pentru faptul că a venit cu propunerea  introducerii unei anchete sociale pentru tinerii care vor să facă un copil, că „se complac în mediocritate”.

„În ceea ce-i privește pe așa-zișii politicieni, care s-au întrecut în acuze la adresa mea prin toate studiourile de televiziune, nu pot să spun altceva decât că se complac în mediocritate și că rămân supuși compromisului politic și ipocriziei, trăsături pe care le manifestă din plin. Imaginea dezastruoasă a României în străinătate li se datorează pe deplin”, a scris Florea, pe pagina sa de Facebook.

Dorin Florea susține în continuare că propunerea sa în ceea ce privește o anchetă socială pentru părinții care își doresc să facă un copil  este „un lucru cât se poate de responsabil”

„Ceea ce am propus eu cu privire la ancheta socială este un lucru cât se poate de responsabil, pentru că doar așa tinerii care vor să aibă copii pot fi conștientizați și educați cu privire la tot ceea ce implică rolul de părinte.
Mă bucur că au fost dublate alocațiile pentru copii, dar ceea ce eu am propus este cu totul altceva: copiii nu trebuie aduși pe lume ca sursă de venit, iar legislația trebuie să cuprindă măsurile despre care am vorbit!”, a adăugat edilul.

Referitor la faptul că  președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, l-a chemat pe Florea la audieri, primarul a spus: îi recomand să citească textul meu cu mare atenție și să meargă în zonele defavorizate, să vadă condițiile în care trăiesc copiii aduși pe lume doar pentru alocații. Mai mult, îi recomand să consulte normele legislative din Ungaria în acest domeniu și să facă o comparație cu ceea ce am spus eu!”. 

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a fost chemat la audieri de președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, după declarațiile rasiste pe care le-a făcut la adresa romilor.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW