Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Primarul Dorin Florea, chemat la audieri la CNCD după declarațiile rasiste controversate

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 14 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a fost chemat la audieri de președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, după declarațiile rasiste pe care le-a făcut la adresa romilor. 

Edilul a venit cu propunerea  introducerii obligatorii a unei anchete sociale pentru tinerii care vor să facă un copil. În opinia lui Florea, cuplurile care își doresc să aibă copii ar trebui să îndeplinească anumite condiții, iar statul ar trebui să aibă datoria să-i supravegheze pe tinerii care vor să devină părinți.

Nimeni nu se poate opune dorinţei de a avea un copil, însă populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă…Propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să ţină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă şi a unei locuinţe stabile, situaţie financiară acceptabilă, un nivel de educaţie minim stabilit prin lege, vârsta minimă la care un adult să devină părinte”, a scris Dorin Florea, pe pagina sa de Facebook.

Primarul consideră că în cazuri excepționale, în care un cuplu nu îndeplinște condițiile prezentate de el, statul ar trebui să preia copilul cu posibilitatea ca părinții să-l poată lua înapoi dacă-și remediază situația.

În cazuri excepţionale, în care totuşi un cuplu care nu îndeplineşte condiţiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul şi să-i ofere condiţiile corespunzătoare pentru dezvoltare ( igienă, educaţie, hrană). În acest caz, indemnizaţia nu ar mai fi acordată părinţilor. Aceştia vor avea însă posibilitatea de a-şi recupera copilul, după ce vor îndeplini condiţiile prevăzute mai sus. Cred că nu este cazul să ne gândim să creştem demografia ţării cu orice preţ. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilităţi), ci la cei apţi de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracţionalitate crescută, abandon, lipsă de educaţie etc”, a mai scris primarul din Târgu Mureș.

Edilul, chemat la audieri de CNCD

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba a declarat pentru mainnews.ro că l-a chemat pe primarul  din Târgu Mureș, Dorin Florea, săptămâna viitoare, marți, la sediul Primariei din București, pentru audieri.

Săptămâna viitoare l-am invitat pentru ziua de marți, la instituție, unde organizăm toate audierile. În legătură cu afirmațiile făcute nu pot să mă antepronuța este o procedură în curs, am făcut o autosesizare. După audieri o să se pronunțe Colegiul”, a declarat  Asztalos Csaba.

Ovidiu Alexandru Raetchi: Cred puternic în libertate, dar nu în libertatea de a fi un lider hitlerist

Vicepreședintele Comisiei pentru Apărare, Ovidiu Alexandru Raetchi, consideră declarațiile făcute de primarul din Târgu Mureș un motiv pentru a avea un mecanism eficient de suspendare a drepturilor de a candida.

Declarațiile primarului din Târgu Mureș ne arată de ce trebuie să avem un mecanism eficient de suspendare a dreptului de a candida, cel puțin pentru un ciclu electoral, pentru politicienii rasiști și naziști. Primarul din Târgu Mureș este un astfel de politician, care consideră că este chemat să decidă care sunt persoanele care au „dreptul legal” să devină parinți. Nazism în cel mai pur sens al termenului.

Grav este că primarul își asumă cu seninătate această calitate, știind că nu se poate face aproape nimic împotriva unui hitlerist pe actuala practică juridică din România. Uitați-vă la mâna dreaptă a Gabrielei Firea, viceprimarul Aurelian Bădulescu, un antisemit entuziast, asumat ca atare de Firea. Primarul de la Târgu Mureș nu doar că își asumă, încântat de sine, calitatea de nazist („mă doare în fund de cei care mă fac nazist”), dar, în mod evident, utilizează acest discurs în contextul campaniei electorale iminente. Un populist asumat și cinic.

Pentru astfel de oameni ar trebui să existe un mecanism funcțional de interzicere a dreptului de a candida până își adaptează discursul la valorile Uniunii Europene, nu la cele ale Germaniei naziste. Cred puternic în libertate, dar nu în libertatea de a fi un lider hitlerist”, a scris Ovidiu Alexandru Raetchi, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW