Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Primarul din Râmnicu Sărat cere izolarea comunei Râmnicelu, unde a fost confirmat un caz de coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: , , ,

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, a cerut Prefecturii izolarea comunei Rîmnicelu, acolo unde a fost confirmat un singur caz de infecție cu coronavirus.

“Așadar, în ultimele două zile, Comitetul Local Pentru Situații de Urgență a analizat situația creată în Municipiul Râmnicu Sărat și zonele care ne pot influența și a dispus câteva acțiuni menite să protejeze populația orașului. În acest sens am înaintat Instituției Prefectului o adresă prin care am cerut măsuri urgente pentru izolarea Comunei Rîmnicelu, de la primele semnale care ar indica apariția unui focar COVID-19, știut fiind faptul că există deja o persoană confirmată și mai mulți contactați ai acesteia.

De asemenea, a fost dispusă masura verificărilor de către organele abilitate a modului în care societățile de transport de persoane ce tranzitează localitatea respectă normele stabilite de ordonanțele militare, cunoscut fiind faptul că transportul de persoane reprezintă un factor de risc major în transmiterea intracomunitară a virusului”, a scris primarul din Râmnicu Sărat, pe pagina sa de Facebook.

Conform primarului, Comitetul Local Pentru Situații de Urgență a identificat și a dispus eliminarea mai multor factori cu potențial de contaminare care au legatură cu Comuna Rîmnicelu.

În acest moment la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, numărul pacienților a ajuns la 17, majoritatea persoanelor internate fiind din focarul din Municipiul Buzău.

„Nu există motive reale de îngrijorare privind transmiterea infecțiilor din spital spre comunitatea noastră, personalul medical fiind capabil să gestioneze în continuare această situație, chiar dacă numărul pacienților va crește, așa cum este de așteptat. În acest moment, situația din Râmnicu Sărat este stabilă și ne preocupăm să rămână așa multă vreme! A crede însă că indiferent de ce măsuri vom dispune, care să țină seama însă de cadrul legislativ și de realitățile cotidiene, vom avea o altă situație decât cele care se înregistrează în țară, înseamnă să ne mințim și să nu acceptăm realitatea, oricât de crudă ar fi ea”, afirmă edilul.

sursa foto: Poliţia Română

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW