Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Primarul din Miercurea Ciuc, obligat de instanță să schimbe plăcuțele cu nume de străzi: limba română deasupra celei maghiare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 iunie 2020 Etichete: , ,

Primarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, este obligat de instanță să schimbe toate plăcuțele cu denumiri de străzi care sunt inscripționate întâi cu numele în limba maghiară și apoi în românește. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Edilul fusese obligat de Tribunalul București să înlocuiască toate plăcuțele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripționate mai întâi în limba maghiară, cu alte plăcuțe, în care denumirea străzilor în limba română să fie inscripționată deasupra limbii minorității, scrie Mediafax.

Raduly a făcut recurs la decizia Tribunalului București care s-a judecat la Curtea de Apel București, decizia acestei instanțe fiind definitivă.

Astfel, Curtea de Apel București a respins luni recursul primarului din Miercurea Ciuc, Robert Raduly (UDMR), depus împotriva unei sentințe a Tribunalului București din 5 septembrie 2019.

Sursa foto: Hotnews.ro.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *