Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Primarul din Iași anunță cum vor fi organizate manifestările de Ziua Unirii, în plin val pandemic

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 7 ianuarie 2022

Și în acest an manifestările din Iași de Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită în 24 ianuarie, vor fi restrânse, din cauza pandemiei. Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat vineri, 7 ianuarie, că la eveniment vor putea participa în jur de 500 de persoane.

„Noi ne-am fi dorit o manifestare populară în Piaţa Unirii, cu personalităţile României de astăzi şi cu Hora Unirii pe care o făceam imediat după finalizarea depunerilor de coroane. Mai era un eveniment la Biserica Trei Ierarhi, cu depuneri de coroane la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Azi suntem la o rată de incidenţă de 0.64, iar ritmul de creştere este unul accelerat. În zece zile vom atinge cel puţin 1,4. Iar noi suntem cu trei săptămâni înainte de momentul 24 ianuarie.

Nu se întrevede nicio scădere a numărului de infectări cu COVID-19. Prim urmare, vom fi constrânşi să funcţionăm după regula Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă atunci când rata de infectare e mai mare de 1,5. (…) Ştim cam ce măsuri trebuie să luăm pentru a putea răspunde acestor obligaţii impuse de CNSU, aşa că 24 Ianuarie a rămas aşa, un semn de întrebare, din punct de vedere al manifestărilor, dar nu şi din punct de vedere al sărbătorii.

Data de 24 Ianuarie rămâne sărbătoare naţională dedicată Unirii Principatelor Române, Iaşiul fiind oraşul promotor al celor trei uniri. Chiar dacă nu vom organiza manifestări aşa cum era înainte de pandemie, ne-am fi dorit să organizăm spectacole de muzică populară, o manifestare populară în Piaţa Unirii, la care să participe şi personalităţile de astăzi, şi Hora Unirii care era organizată după depunerea de coroane”, a declarat astăzi primarul, citat de Agerpres.

În ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 246 de cazuri noi de COVID-19, incidența înregistrată la 14 zile fiind vineri, 7 ianuarie, de 0,44 infecții la o mie de locuitori.

Foto: Inquam Photos/Liviu Chirica

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW