Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Primarul din Caracal, pictat alături de domnitorii Neagoie Basarab și Constantin Brâncoveanu/Psiholog: Poate și-a dorit să compenseze ceva administrativ, politic

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 29 august 2023 Etichete: , , , ,

Primarul orașului Caracal, Ion Doldurea, fiii săi și soția apar pictați într-un tablou care redă dinastia domnitorilor feudali ai familiei Basarabilor, notează adevărul.ro. Tabloul se află în „Casa Doldurea”, un hotel de cinci stele pe care îl deține edilul din Caracal  și despre care consideră că ar fi „o nouă minune a Caracalului“, potrivit publicației locale Linia Întâi.  Ion Doldurea este tatăl lui Ionuț Doldurea, acționarul majoritar al firmei Flagas SRL, care deține stația GPL din Crevedia, implicată în tragedia din ultimele zile. 

Potrivit sursei citate, pictura a fost realizată în 2016 de Vintilă Mihăescu, un artist originar din Caracal. Tabloul se numește „Romanați – 520 de ani” și este pictat în ulei pe o pânză de 2,5 metri. După explozia de la stația GPL, soldată cu doi morți și 58 de răniți(pompieri și polițiști), edilul din Caracal a spus că „e treaba lor”(n.r. a pompierilor). Ulterior, a revenit și a menționat că această afirmație a fost făcută sub „imperiul emoțiilor”.

Despre această situație, politologul Cristian Pîrvulescu a precizat, pentru Digi 24, „că aceste rețele feudale împânzesc România”.

Aceste rețele feudale împânzesc România. Ele sunt interpartidice și n-au decât un singur interes: acela de a avea acces la resurse publice și private. Asta se întâmplă și aici. Legitimitatea se câștigă inclusiv istoric”, s-a exprimat Cristian Pîrvulescu, pentru sursa citată.

Pe de altă parte, psihologul Alina Oprea, a menționat, pentru Main News, că primarul din Caracal a dat dovadă de lipsă de empatie când a precizat „că e  treaba pompierilor ”,  dacă sunt grav răniți. În ceea ce privește pictura în care apare alături de familia sa, psihologul Alina Oprea consideră că se conturează unele aspecte care țin de narcisism, dar nu în sens patologic.

Probabil  și-a dorit să compenseze ceva politic, administrativ, am mai văzut în orașe mici cum primarii și-au făcut statui sau căi de acces speciale, însă, poate familia domnului primar chiar are rădăcini demne de a fi notate în istorie, nu pot spune cu exactitate”, a menționat psihologul Alina Oprea.

Ce avere are primarul din Caracal. Firma lui Ionuț Doldurea, pe profit și fără autorizație de incendiu

Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, are o avere impresionantă. În anul 2020, bărbatul a candidat din partea Partidului Social Democrat și se află la primul mandat de primar. Deține opere de artă (în valoare de 70.000 de euro) și proprietăți imobiliare. Ion Doldurea este chimist de profesie și, de-a lungul timpului, a pus bazele mai multor firme (inclusiv în domeniul carburanților). Ulterior, a pus firmele pe numele fiilor lui. Este deținătorul a peste 20 de case, spații comerciale și apartamente. Conform declarației de avere, are aproximativ 500.000 de euro în conturi. Familia deține un hotelul „Casa Doldurea”, în Caracal, de 5 stele.

Potrivit datelor publice, afișate de termene.ro, cifra de afaceri a firmei Flagas SRL în anul 2022 a fost de 595 de milioane de lei, iar profitul este în valoare de  32 de milioane de lei(n.r raport pe anul 2022) Potrivit autorităților, stația GPL din Crevedia a continuat să funcționeze, chiar și după retragerea autorizației de mediu.

Conform procurorului general Alex Florența, după închidere, în toamna lui 2020, firma – care are 25 de puncte de lucru în toată țara – urma să funcționeze doar ca punct de parcare a cisternelor, însă acolo aveau loc în mod obișnuit transferuri de GPL din cisterne, deși nu mai deținea niciun fel de autorizație. Parchetul General și DNA au deschis anchete penale privind exploziile de la Crevedia. Familia primarului din Caracal deține unul dintre cele mai importante grupuri de firme de pe piața stațiilor GPL. Două depozite de gaz lichefiat, obiective cu risc major, conform ISU Olt, sunt amplasate în municipiul Caracal, în apropierea caselor, potrivit adevărul.ro.

Sursă foto: Vintilă Mihăiescu 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW