Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Primarul din Călinești a fost reținut de poliție. Este acuzat de folosire abuzivă a funcției în scop sexual

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 iunie 2022

Mihai Georgescu, primarul PSD al comunei Călinești, din Argeș, a fost reținut luni, 27 iunie, de polițiști, fiind acuzat de folosire abuzivă a funcției în scop sexual. Acesta i-ar fi cerut favoruri sexuale unei tinere angajate în instituție, potrivit înregistrărilor din spațiul public.

Inspectoratul de Poliție din Argeș a transmis, luni, un comunicat de presă prin care arată că un bărbat de 53 de ani din Călinești a fost reținut, fiind bănuit de folosire abuzivă a funcției în scop sexual.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Argeș.

Săptămâna trecută, în spațiul public au apărut înregistrări în care edilul îi promite tinerei că o va promova dacă va accepta „să fie la dispoziția lui” în cazul în care „are nevoie și vrea să fie cu ea o oră-două într-o zi”.

Te pot angaja pe cabinetul meu. Îţi dau 35 de milioane, mă duci, mă aduci, chestii de astea… Îţi dau liber cât vrei tu, îţi faci viaţa cum vrei. Dacă am şi eu nevoie de tine şi vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziţia mea. Îţi asigur tot ce vrei, stabilitate locului de muncă, prime, relaţii tot ce vrei, te duc în lumea bună”, se arată în înregistrarea menționată.

Mihai Georgescu a catalogat înregistrarea drept „material calomnios” și „inepții” și a precizat că lasă „organele competente să tragă concluziile reale”.

Anumite persoane care încearcă să îmi facă rău încă de la preluarea mandatului de primar au apărut în mediul public cu pasaje dintr-o conversație mult mai amplă, scoase din context, pentru a fi interpretate într-o manieră neadevărată, care să îmi strice imaginea”, potrivit unei postări pe Facebook a edilului, de săptămâna trecută.

Citând declarațiile edilului din înregistrarea menționată, Alina Gorghiu, președintele PNL Argeș, a precizat că formațiunea va strânge semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului.

Câte fete oare nu au fost abuzate cu manipulări de genul „Eu am ce vreau, am pe cine vreau!… Nu înțelegi viața, fata mea!”? Și câte oare dintre ele au rămas marcate pe viață? Ce minte bolnavă să ai ca să-ți convingi angajata că normalitate la locul de muncă pentru o femeie înseamnă să livreze și servicii sexuale”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Senatorul PNL a îndemnat persoanele care au trecut prin „mizerii similare” să sesizeze acest lucru, inclusiv prin ieșiri în spațiul public.

„Să nu credeți că ce a făcut domnișoara de la Călinești e ușor, să iasă public și să spună „da, am fost hărțuită!”. Și o felicit pentru curaj!!
Și asigur orice fată, orice femeie, care va sesiza un astfel de abuz că voi fi o voce pentru ea”, a adăugat senatorul liberal.

Sursa foto: Poliția Română

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW