Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarul Ciprian Ciucu s-a întâlnit din nou cu o apropiată a Kremlinului

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 19 august 2021

Primarul Sectorului  6, Ciprian Ciucu, a primit-o, joi, 19 august, la sediul primăriei, pe Irina Vlah, bașcan (guvernator) al Găgăuziei și apropiată a Kremlinului. Este a doua întrevedere dintre cei doi în acest an, după ce prima a avut loc pe 14 mai, în Comrat. 

Potrivit Irinei Vlah, care a prezentat și imagini de la întrevedere, ar fi convenit împreună cu Ciprian Ciucu pentru semnarea unui acord de cooperare între Primăria Comrat și Primăria Sectorului 6, precum și dotarea cu mobilier și echipament a clădirii liceului ,,Mihai Eminescu,, din Comrat

La fel ca la prima întrevedere, Ciprian Ciucu nu a publicat imagini sau eventuale concluzii.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul unei vizite oficiale în România, a avut o întrevedere cu domnul Ciprian…

Publicată de Ирина Влах. Официальная страница pe Joi, 19 august 2021

Potrivit CV-ului, Ciprian Ciucu a lucrat în Republica Moldova ca trainer și consultant în perioadele august 2016 – ianuarie 2017, august 2017 – decembrie 2017 și decembrie 2018 – noiembrie 2019.

Irina Vlah, coordonată de Kremlin

Potrivit unor documente publicate de publicația Rise, Irina Vlah ar fi fost ajutată direct de Moscova să ajungă bașcan al Găgăuziei, regiune autonomă în Republica Moldova populată majoritar de etnici turci rusificați. Astfel, când, în ianuarie 2015, Vlah și-a înaintat candidatura pentru funcția de bașcan, ea a ținut un discurs de aproape șapte minute redactat de „subdiviziunea moldovenească” a Kremlinului. Mai exact, acesta a fost completat cu expresii pro-ruse, antieuropene și antiromânești, inserturi marcate cu roșu.

Situația este agravată de Acordul de Asociere cu UE, un acord de aservire care ne-a fost impus din exterior și care a dus la ruperea relațiilor economice vitale cu Rusia, atât ale autonomiei, cât și ale Moldovei în general.

Chemăm toți locuitorii din Găgăuzia, toți patrioții autonomiei noastre, să susțină echipa noastră și să voteze pentru un viitor demn alături de Rusia! Viitorul Găgăuziei este decis astăzi!”, au fost câteva dintre replicile transmise de Kremlin și recitate de Vlah.

Pe lângă redactarea discursurilor, angajații „subdiviziunii moldovenești” a Kremlinului au mai generat și sloganuri anti-românești pentru manifestații desfășurate în Republica Moldova. Potrivit informațiilor apărute în presă, respectivele mesaje într-adevăr au fost scandate la mitingul de la Comrat. Printre participanții de vază ai evenimentului s-a numărat Irina Vlah, deja bașcan al UTA Găgăuzia, precum și Igor Dodon, la acel moment deputat și lider al Partidului Socialiștilor.

Irina Vlah, poziție de frunte în PSRM

Cu toate că de jure este politician independent, de facto Irina Vlah face parte din conducerea Partidul Socialiștilor. A fost susținută la alegeri de PSRM, beneficiază de sprijinul fracțiunii acestui partid în Parlamentul UTA Găgăuzia și, chiar mai mult, a făcut parte, alături de Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Ion Ceban și Vlad Bătrâncea, din delegația formațiunii care s-a întâlnit în decembrie la Moscova cu Dmitri Kozak, șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse și principalul responsabil rus pentru Republica Moldova.

Sursa foto: Facebook / Irina Vlah

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *