Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Primarul Capitalei: Operațiunea de cosire a ierbii din parcuri a început. În două luni o să fim bine cu remedierea gropilor din asfalt / Care sunt motivele ce au dus la întârzierile PMB

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 iunie 2021

Primarul Capitalei a precizat, miercuri, că mai multe operațiuni, printre care cosirea ierbii din parcuri și spații publice, asfaltarea gropilor sau dezinfecția, dezinsecția și deratizarea, au început sau vor începe în perioada următoare. Edilul a amintit de datoriile PMB, ce însumau 3 miliarde de lei, pentru a explica motivele pentru care aceste acțiuni au fost demarate abia în luna iunie. 

Operaţiunea de cosire a ierbii din parcuri a început. Estimez că undeva în două săptămâni o să fim gata în parcuri şi, după aceea, urmează şi spaţiile verzi publice. Pe gropile din asfalt am alocat o sumă consistentă în bugetul pe care l-am votat în urmă cu câteva săptămâni. Imediat ce contractul este semnat, imediat ce vremea ne permite, o să începem să acţionăm pe segmentul acesta. Undeva în două luni estimez că o să fim bine cu străzile, cu remedierea gropilor din asfalt. În ce priveşte acţiunea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare DDD – adică ţânţari, căpuşe şi şoareci, şobolani – în precedenta şedinţă de consiliu am aprobat planul de acţiune. Avem pregătite utilajele. Imediat ce vremea ne-o permite, începem să stropim. Nu putem să facem asta când plouă, pentru că e inutil„, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută la sediul PMB.

Primarul Capitalei a amintit de datoria de 3 miliarde de lei pe care Primăria o avea în momentul în care a preluat mandatul, pentru a explica motivele care au stat la baza întârzierilor.

Nu este un mandat obişnuit cel pe care l-am preluat. Am preluat un mandat cu datorii curente de trei miliarde de lei – ceea ce înseamnă metroul din Drumul Taberei, ca un reper de mărime, ceea ce înseamnă că aveam obligaţia să plătim banii aceştia pe loc. Bineînţeles, am încercat să eşalonăm, am avut conturi poprite, am avut investiţiile oprite, nu a fost un mandat oarece şi, în consecinţă, pentru a ne respecta obligaţiile şi a dovedi în piaţă că suntem serioşi şi pentru a redresa această situaţie, am fost obligaţi să tăiem costuri şi acolo unde am vrut, şi acolo unde nu am fi vrut, şi aceasta a fost situaţia la parcuri şi străzi. Banii pe care nu i-am avut în martie, îi avem însă acum”, a precizat edilul.

Nicușor Dan a prezentat mai multe operațiuni efectuate de instituțiile din subordinea PMB, pe care le-a catalogat drept „neprofitabile economic”.

Pe zona de parcuri, ALPAB are contract de delegare cu această Companie Municipală de Parcuri şi o să vă dau nişte exemple de preţuri: cosire mecanică a gazonului – un leu pe metrul pătrat, când preţul pieţei este 23 de bani pe metrul pătrat, de patru ori mai mult. Cât costă să demontezi şi să montezi o şipcă ruptă dintr-o bancă? 200 de lei să o demontezi, 200 de lei să o montezi. Cât costă să goleşti un coş de gunoi? 4 lei. Să îl goleşti într-un sac şi să îl pui la loc. Lucrurile acestea nu puteau şi nu pot să funcţioneze mai departe în acest mod şi o să vedeţi în activitatea viitoare o corectare a tarifelor şi, bineînţeles, o să mă ţin de promisiunea de închidere a companiilor şi de a merge către piaţă şi preţuri corecte”, a explicat primarul Capitalei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW