Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Primarul Capitalei, detalii despre primul pacient infectat cu coronavirus din București

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 martie 2020 Etichete: , ,

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că bărbatul de 49 de ani din București care a fost diagnosticat, sâmbătă, cu coronavirus, a intrat în contact cu trei persoane de când s-a întors din Italia.

„Cele 3 persoane cu care pacientul cu COVID 19 a intrat în contact merg în carantină, în clădirea pusă la dispozitie de Primăria Capitalei. La acea locație mai sunt în carantină 6 persoane (3 romani si 3 chinezi). Alte 8 au părăsit carantină„, a declarat Gabriela Firea.

Firea a mai menționat că bărbatul se află internat la Institutul de boli infecțioase Matei Balș din București.

„Primul caz de coronavirus confirmat in Bucuresti. Un domn de 49 de ani, roman, care a venit de la Roma. A stat izolat voluntar la domiciliu din 27 februarie. A facut febra, stare generala proasta. Acum se afla internat la Institutul de boli infectioase Matei Bals din Bucuresti”, a scris edilul, pe Facebook.

Sâmbătă a fost confirmat un al 12-lea pacient care a fost depistat pozitiv cu coronavirus, la un bărbat din București în vârstă de 49 de ani care s-a întors recent din Roma.  Bărbatul de 49 de ani s-a întors din Italia, din Roma, o zonă neafectată de coronavirus, în data de 27 februarie. Vineri seară, acesta s-a prezentat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu febră. Bărbatul nu prezenta și alte simptome.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW