Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Primarul ales al Sibiului, după ce instanța i-a invalidat mandatul: Decizia de nevalidare luată de Judecătoria Sibiu este profund nelegală

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2020 Etichete: , ,

Astrid Fodor susține că decizia de invalidare a mandatului său de primar al Sibiului ar fi nelegală, după ce Tribunalul Sibiu ar fi stabilit în anul 2019 că nu s-ar afla în stare de incompatibilitate.

În urmă cu două săptămâni, Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis lista primarilor care nu pot fi validați din cauza stării de incompatibilitate sau conflict de interese.

Printre acești aleși este și Astrid Fodor. ANI susține că aceasta nu mai poate fi aleasă timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vineri, Judecătoria a invalidat mandatul de primar ales al lui Astrid Fodor, candidatul care a obținut cele mai multe voturi în municipiul Sibiu.

Primarul ales al Sibiului a declarat că va face apel împotriva hotărârii de invalidare.

Consider că decizia de nevalidare a mandatului luată de Judecătoria Sibiu este profund nelegală, încălcând principiul securității juridice, atâta timp cât o instanță cu caracter superior, respectiv Tribunalul Sibiu, a stabilit în august 2019 că nu mă aflu în stare de incompatibilitate, fapt pentru care mi-am și continuat mandatul de primar. Aceasta hotărâre statuează că starea de incompatibilitate în care mă aflam în perioada 2012-2014 a încetat în anul 2016, odată cu mandatul de viceprimar.
Împotriva Hotărârii de invalidare voi face apel”, a precizat Astrid Fodor, pentru mainnews.ro.

Sursă foto: Mediafax 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW