Thursday, October 22, 2020
Jurnalism corect


Primarii au ajuns la o înțelegere cu Guvernul. Ce spun Gabriela Firea și Robert Negoiță

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 11 iunie 2019 Etichete: , , ,

Primarii au ajuns la o înțelegere cu Guvernul. Astăzi, edilii orașelor mari din România s-au întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, pentru a căuta soluții pentru problemele bugetelor alocate primăriilor din țară.

După ședință, Gabriela Firea a anunţat că s-au găsit soluții și că este așteptată rectificarea bugetară.
„Am venit și cu soluții împreună cu Ministerul de Finanțe să încercăm să depășim acest blocaj. Așteptăm cu toții cu mare interes rectificarea bugatară care va avea loc în iulie. Este un deficit de un miliard de lei pe care trebuie să-l conpesăm într-o formă sau alta”, a declarat Gabriela Firea.

Ieri, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, Robert Negoiță a avut o discuţie tensionată cu premierul, reproșându-i că Guvernul PSD nu și-a respectat promisiunile în ceea ce privește finanțarea primăriilor. După discuțiile avut azi cu restul primarilor, cu Eugen Teodorovici și Viorica Dăncilă, Robert Negoiță s-a arătat mulțumit de soluțiile găsite.

„Vreau să le mulțumesc premierului și ministrului de Finanțe că și-au făcut timp să stea de vorba cu noi. Avem un angajament că sumele de care am fost vitregiți vor fi restituite la rectificare.
Avem o promisiune. Atâta vreme cât cotele au fost atât de modificate în ultimii doi ani, sper să reușim că aceste cote să fie trecute în legea finanțelor publice locale”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Mai mulți edili din România s-au plâns că banii din bugetul local nu sunt suficienți nici măcar pentru acoperirea cheltuielilor. Gabriela Firea a spus săptămâna trecută că atât Primăria Capitalei, cât și primăriile de sector se află în faliment nedeclarat.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW