Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Primăria Sectorului 6 vrea să schimbe chioșcurile de flori și ziare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 august 2022

Primăria Sectorului 6 a lansat licitația pentru achiziția a până la 150 de chioșcuri pentru comercializare de flori și ziare, cu un design modern, rezultat în urma concursului de soluții decis de arhitecți, în decembrie 2021.

Potrivit anunțului publicat în portalul de achiziții publice, comanda minimă va fi de 75 de chioșcuri – 50 pentru flori și 25 pentru ziare – iar cea maximă de 150 de chioșcuri. Pentru acestea administrația locală este dispusă să plătească între 5,5 și 11 milioane lei fără TVA, ceea ce reprezintă un cost mediu de circa 73.400 lei/bucată.

„Unul dintre lucrurile de care ne-am ocupat a fost să găsim o soluție pentru comerțul stradal din Sectorul 6 să fie mult mai civilizat. De aceea am organizat împreună cu Ordinul Arhitecților din România un concurs de soluții pentru chioșcurile de flori (termopane aiurea înjghebate, prezente peste tot) și chioșcurile de ziare/mic comerț specializat (diferite modele, mâncate de rugină și mereu vandalizate). La concursul nostru de soluții s-au înscris aproape 40 de echipe de arhitecți! Tema de proiectare s-a definit participativ. Juriul a avut de unde să aleagă și sunt mulțumit de rezultat, chiar dacă tot procesul a durat aproximativ un an”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Noile chioșcuri vor fi construcții cu o suprafață de 8,1 mp, față de aproximativ 5 mp, cât au cele vechi. În Sectorul 6, sunt în prezent circa 200 de chioșcuri, iar potrivit estimărilor Primăriei  aproximativ 30% ocupă ilegal spațiul public.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW