Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Primăria Sectorului 6 scoate la licitație închirierea spațiilor comerciale / Ciucu: La revedere băieților deștepți cu subînchirierile

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 martie 2023 Etichete: , ,

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Comercială, organizează licitații pentru închirierea a 18 spații comerciale și căsuțe în diferite zone ale sectorului. Responsabilii din instituție speră că astfel să scape de samsarii care aveau contracte pe zeci de ani și subînchiriau spațiile la suprapreț.

Practica de a închiria spații de la stat și de a le subînchiria mai departe la prețuri de 2, 3, chiar 4 ori mai mari e pe cale de dispariție în Sectorul 6. De un an, toate contractele noi de închiriere au reguli stricte:

 • Valoarea minimă a chiriei e stabilită doar în baza unui raport de evaluare, întocmit de către un evaluator autorizat ANEVAR. Apoi, terenul sau construcția supuse închirierii sunt scoase la licitație publică.
 • Licitația este transparentă, anunțată și mediatizată din timp pe toate canalele de comunicare.
 • Contractele de închiriere au durată determinată.
 • Nu este permisă subînchirierea. Aceasta duce la anularea de drept a contractului.

Spre exemplu, chiar în această perioadă, Administrația Comercială Sector 6 închiriază, prin licitație publică, 18 spații comerciale și căsuțe în diferite zone ale sectorului. Sunt destinate comercializării de produse alimentare și nealimentare, dar și prestării de servicii.

Unele se pot închiria pe doi ani, altele pe cinci ani, au suprafețe variate (4 mp, 5 mp, 9,45 mp sau 38.74 mp), iar cel mai mic preț de la care pornește licitația este de 17,7 euro/mp.

În Parcul Crângași sunt scoase la închiriat șapte căsuțe a câte 4 mp fiecare, prețul de pornire al licitației, în cazul lor, este de 150 euro/lună. Sunt spații și în Piața Păcii, și în Pasajul Pietonal 9 Mai.

Persoanele interesate trebuie să achiziționeze Caietul de Sarcini, care costă 200 lei, și să depună ofertele până cel târziu la data de 24 aprilie.

Ședința publică de deschidere a ofertelor va avea loc la data de 27 aprilie, ora 9:00, la sediul Administrației Comerciale (Șos. Virtuții 148, et. 1). Ofertele vor fi puse în două plicuri, ambele sigilate.

Cine vrea să aibă un business plătește direct, prin licitație publică deschisă, la Primăria Sectorului 6. La revedere băieților deștepți cu subînchirierile, că erau unii care aveau multe spații comerciale. Luau de la noi bunuri publice și le dădeau mai departe, păstrându-și un profit. De acum, fiecare act de închiriere va trece prin Consiliul Local. Pentru samsarii de spații comerciale este stop joc. Pentru noi, înseamnă transparență, banii direct în bugetul local și un plus pentru comunitate”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Comentarii


  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW