Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Primăria Sectorului 5 explică prezența mașinilor de gunoi la conferința lui Nicușor Dan/ Polițistul local care s-a certat cu candidatul la PMB a fost judecat pentru luare de mită

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 iunie 2020 Etichete: , ,

Primăria Sectorului 5 a reacționat în urma evenimentului de la conferința lui Nicușor Dan, bruiată de mai multe mașini de gunoi. Instituția susține că societatea de salubrizare avea programată o acțiune specifică în zona respectivă pentru neutralizarea unor depozite necontrolate de deșeuri.

“Societatea de salubrizare avea programată o acţiune specifică în zona străzii Progresului, pentru neutralizarea unor depozite necontrolate de deşeuri. Atât schimbul I, cât şi schimbul II din 17.06.2020 şi schimbul I din 18.06.2020, aferente programului de salubrizare pentru ridicarea deşeurilor din depozite necontrolate, au acţionat în zona străzii Progresului.

Acţiunea aflată în desfăşurare a fost întreruptă de un grup de cetăţeni, care au organizat o adunare spontană în zona în care acţionau utilajele de salubrizare. Această acţiune a perturbat operaţiunea de salubrizare şi a creat ambuteiaje în trafic între orele 9:00 şi 11:00. Din această cauză, Poliţia Locală a Sectorului 5 a fost nevoită să intervină pentru a fluidiza traficul, dar şi pentru a restabili ordinea publică, în contextul în care blocajele din trafic riscau să se amplifice. Totodată, zgomotul produs de autoturismele din zonă a fost cauzat de şoferii care au fost prinşi în blocaj, zona fiind una extrem de aglomerată, dar şi de autospecialele societăţii de salubritate care, în urma blocajelor, au întârziat programele specifice din zona străzii Progresului, fiind astfel afectaţi indicatorii de performanţă ai echipajelor respective.

Precizăm că în operaţiunea menţionată anterior au fost implicate mai puţin de 15% dintre utilajele societăţii de salubrizare a Sectorului 5, restul utilajelor desfăşurându-şi activitatea în cadrul programelor de salubrizare zilnice pe raza Sectorului 5 (în fiecare zi, pe arterele principale, programele de ridicare a deşeurilor stradale municipale, pentru spălarea străzilor şi măturarea acestora şi pentru dezinfecţie şi o dată la două zile pe toate arterele secundare ale Sectorului 5, cu programele de ridicare a deşeurilor stradale municipale, pentru spălarea străzilor şi măturarea acestora şi pentru dezinfecţie)”, se mai precizează în comunicat.

La un moment dat, la locul unde se susținea conferința de presă a ajuns și un echipaj al Poliției Locale care nu a intervenit pentru respectarea ordinii și liniștii publice, dimpotrivă, dirija traficul astfel încât mașinile de gunoi să se poată învârti în cerc și să claxoneze în timp ce îi stropeau cu dezinfectant atât pe Nicușor Dan, cât și pe jurnaliștii aflați la eveniment.

Fiindcă echipajul poliției locale nu a intervenit, Nicușor Dan a chemat un echipaj al poliției rutiere pentru a opri scandalul. Șoferii mașinilor de gunoi au fost amendați, iar candidatul USR-PNL la Primăria Capitalei a declarat că va depune plângere pentru tulburarea liniștii publice.

Polițistul local a fost judecat pentru luare de mită în formă continuată

Potrivit Digi24.ro, polițistul local care a avut un schimb de replici cu Nicușor Dan se numește Stelică Petculeț. Acesta lucrează la Poliția Locală din Sectorul 5 din decembrie 2019. Înainte a fost angajat la Poliția locală a municipiului București.

Potrivit sursei citate, bărbatul este inculpat într-un dosar de mită continuată. Atunci când a fost trimis în judecată în anul 2011 pentru că aprimit mită 2.250 de euro pentru a interveni în soluționarea favorabilă a unui dosar, Stelică Petculeț și-a recunoscut fapteleîn fața instanței.

În 2012 a primit 1.800 de euro pentru a-l scăpa pe un cetățean de suspendarea permisului de conducere, iar 2013 – 1.450 de euro tot pentru o intervenție pentru un șofer care rămăsese fă permisul de conducere.

Agentul a fost trimis în judecată, dosarul s-a judecat, a avut și o sentință finală. În cauza aceasta au fost alți doi cetățeni care au fost condamnați la închisoare în urma procesului, însă polițistul local a făcut un acord de recunoaștere a vinovăției și continuarea situației nu mai este publică.

Nu se știe cum este angajat al Poliției locale în prezent, fiind judecat pentru corupție, fiindcă funcția pe care o deține este publică. Momentan nu se știe dacă instanța i-a interzis să nu mai ocupe funcții publice.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, nu a răspuns la solicitarea mainnews.ro.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW