Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Primăria Sectorului 4 cere ajutorul Guvernului pentru a plăti despăgubirile din procesul Colectiv / Prefect: Nu se pune problema de ani în a le achita

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 mai 2022

Primăria Sectorului 4 va cere ajutor din partea Guvernului pentru a putea despăgubi victimele și familiile victimelor incendiului din Clubul Colectiv, a anunțat primarul Daniel Băluță, în cadrul unei conferințe de presă susținută joi, 26 mai.

Valoarea despăgubirilor pe care Primăria Sectorului 4 trebuie să le acorde, potrivit deciziei definitive a Curții de Apel București, se ridică la 64 de milioane de euro, susține edilul.

„E o obligație cel puțin morală pe care Primăria Sectorului 4 o are(…), aceea de a plăti despăgubirile integral și cât mai repede. În mod evident, e o sumă care reprezintă mai mult de jumătate din bugetul Sectorului 4, nu are cum să existe în valoare reală(…), ceea ce ar însemna un timp extrem de lung în care Sectorul 4 ar reuși să plătească această datorie, lucru care nu este normal și nu e drept”, a declarat Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4 susține că, în urma unor discuții cu reprezentanți ai Executivului, a fost găsită o soluție „de urgență” – Fondul de Rezervă al Guvernului.

Trebuie elaborată o hotărâre de Consiliu Local, va fi înmânată domnului prefect (n.r. Toni Greblă). Am convingerea că, în câteva săptămâni, Guvernul va identifica modalitatea (…) prin care va aduce acești bani integral bugetului Sectorului 4”, a adăugat edilul.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a dat asigurări că victimele și familiile victimelor incendiului din 30 octombrie 2015 vor primi daunele stabilite de instanță „în cel mai scurt timp posibil”, menționând că există cazuri unde plățile ar putea fi eșalonate pe 6 luni.

Statul și organele au obligația să execute hotărârile judecătorești de bună voie. Acest lucru și suferința și daunele provocate victimelor și urmașilor victimelor de la Colectiv au determinat atât primăria cât și guvernul să înțeleagă faptul și să aibă dorința de a executa de bună voie într-un termen cât mai scurt această hotărâre(…)Nu se pune problema de ani în a achita aceste despăgubiri”, a precizat Toni Greblă.

MAI MULTE DETALII, AICI: Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv

Sursă foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/primaria-sectorului-4-cere-ajutorul-guvernului-pentru-a-plati-despagubirile-din-procesul-colectiv-prefect-nu-se-pune-problema-de-ani-in-a-le-achita/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *