Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Primăria Sectorului 3 a început lucrările la un pod către ansamblurile rezidențiale ale familiei primarului Negoiță

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 mai 2024

Primăria Sectorului 3, prin intermediul companiei municipale Algorithm, a început construirea  unui nou pod rutier peste râul Dâmbovița. Acesta va fi amenajat în dreptul străzii Lunca Priporului și va ușura accesul către trei ansambluri rezidențiale deținute de familia primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.

Podul început de Primăria Sectorului 3 va avea trei benzi de circulație pe fiecare sens, trotuare și piste pe care să poată circula bicicliștii. În intersecțiile nou create vor fi instalate semafoare inteligente cu bucle de inducție. Potrivit Primăriei Sectorului 3, sensurile, respectiv trotuarul și carosabilul urmează să fie despărțite prin jardiniere cu plante ornamentale, iar iluminatul pasajului va fi asigurat de lămpi cu LED-uri.

Suprastructura podului va avea o lățime totală de 34,45 metri, alcătuită dintr-o parte carosabilă de 11,3 metri și un trotuar tehnic de 0,8 metri pe sensul dinspre strada Lunca Priporului, respectiv o parte carosabilă de 11.3 metri și trotuar cu lățime utilă de 4,3 metri pe sensul opus. Pe post de parapete direcțional, s-au prevăzut separatoare fizice și protecții la marginea părții carosabile din jardiniere. Având în vedere lățimea mare a suprastructurii, sunt prevăzute două poduri independente, câte unul pe fiecare sens de mers.

Pe sensul dinspre str. Lunca Priporului, partea carosabilă va fi alcătuită din trei benzi de câte 3,5 metri și un trotuar de serviciu de 0,8 metri pentru întreținere, separat de carosabil prin intermediul unor stâlpișori metalici.

Pe sensul spre str. Lunca Priporului partea carosabilă va avea tot trei benzi de câte 3,5 metri,  și  pista de bicicliști de 2 metri lățime. Trotuarul va fi separat de carosabil prin intermediul unei jardiniere.

Pod către ansamblurile rezidențiale ale familiei primarului, construit pe bani publici

Coincidență sau nu, fix în acea zonă familia primarului Robert Negoiță a construit trei ansambluri rezidențiale. Este vorba despre Confort City, Trend Residence și Hils Splai. Practic, odată cu construirea acestui pod, cei care locuiesc sau vor locui în aceste blocuri vor avea accesul net îmbunătățit.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de investiție este de 15 milioane de lei, TVA inclus.

„Studiile de trafic arată că o soluție incontestabilă de reducere a valorilor de trafic și implicit a poluării este dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru eliminarea blocajelor”, a transmis Primăria Sectorului 3.

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW