Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Primăria Sectorului 1 vrea să concesioneze Piața Amzei pentru 30 de ani

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Primăria Sectorului 1 a lansat o licitație în urma căreia va fi atribuit contractul de concesiune a serviciilor de operare şi mentenanţă ale Pieţei Agroalimentare Amzei. Durata contractului de concesiune va fi de 30 de ani.

Valoarea totală estimată a contractului de achiziţie (73.773.332 lei) este formată din valoarea contabilă a clădirii (58.880.882 lei) la care se adaugă valoarea investiţiei pe care o va face concesionarul (14.852.450 lei).

Valoarea minimă a redevenţei pe care urmează să o plătească lunar concesionarul este de 17.000 euro plus TVA (în lei la cursul BNR din ziua plăţii), valoare de la care începe licitaţia deschisă.

Concesionarul se obligă să desfăşoare următoarele activităţi pentru asigurarea operaţionalizării şi mentenanţei Pieţei Agroalimentare Amzei, fără a se limita la acestea:

– Reparaţii capitale necesare pentru asigurarea funcţionării la parametri normali;
– Servicii de administrare, gestionare şi mentenanţă a activelor publice existente în piaţă;
– Amenajarea spaţiilor şi dotarea cu mobilier specific funcţiunilor;
– Întreţinerea spaţiilor şi dotărilor imobilului;
– Servicii de asigurare şi menţinere a curăţeniei în perimetrul pieţei;
– Servicii de întreţinere şi reparare a instalaţiilor de apă, canalizare şi energie electrică, reparaţii şi întreţineri curente ale imobilului;
– Obţinerea autorizaţiilor şi avizelor necesare desfăşurării activităţilor.

După semnarea contractului, concesionarul va achita jumătate din redevenţa stabilită în perioada de execuţie a lucrărilor (18 luni). Începând cu a 19-a lună a contractului, concesionarul va achita integral redevenţa stabilită în contract.

Potrivit anunuțului publicat, neplata redevenţei de către concesionar în termen de 30 de zile de la data scadenţei conferă Administraţiei Pieţelor Sector 1 dreptul de a considera contractul reziliat de plin drept, fără a fi nevoie de nicio altă formalitate sau intervenţie a unei instanţe judecătoreşti cu toate consecinţele ce decurg din aceasta.

Singura sursă de venituri a operatorului va fi din colectarea tarifelor de la comercianţi. Cheltuielile privind amenajarea, dotarea, operaţionalizarea spaţiilor din Piaţa Agroalimentară Amzei în vederea desfăşurării activităţilor specifice vor fi suportate în totalitate de către concesionar.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW