Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Primăria Sectorului 1: Compania Romprest, amendată cu 160.000 de lei în luna iunie / Facturile achitate către operatorul de salubritate, publicate pe site-ul instituției

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 iunie 2021

Compania Romprest a primit amenzi în valoare totală de 160.000 de lei în luna iunie de la Poliția Locală, a informat Primăria Sectorului 1. Facturile achitate de actuala administrație din Sector către operatorul de salubritate au fost publicate pe site-ul instituției. 

Compartimentul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale a aplicat, în perioada 1 iunie-7 iunie 2021, sancțiuni contravenționale Companiei Romprest Service în valoare totală de 160.000 de lei”, a anunțat Primăria Sectorului 1.

Două sancțiuni, în valoare de 60.000 de lei, respectiv 80.000 de lei, au fost aplicate pentru „nerespectarea notificărilor autorității contractuale aplicate în baza OUG 195/2005 privind protecția mediului”.

Asta după ce Poliția Locală a indicat Companiei Romprest Service locațiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deșeuri, iar aceasta nu s-a conformat”, a precizat sursa citată.

În plus, au mai fost aplicate patru contravenții în valoare totală de 20.000 de lei pentru „nerespectarea programului de salubrizare menționat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1”.

Facturile, publicate

Primăria Sectorului 1 a publicat cele 13 facturi achitate de actuala administrație, în perioada 16 noiembrie 2020 – 25 mai 2021, în valoare totală de 23,7 milioane de lei, către compania Romprest.

Sunt facturi pe care noi le-am achitat de când mi-am preluat mandatul de primar ales al Sectorului 1 și până în prezent. Cine spune altceva este clar că minte. Este pentru prima dată, în ultimii 20 de ani, când primarul decide publicarea acestor documente, privind plata gunoiului menajer. Nu avem nimic de ascuns, cetățenii trebuie să știe unde se duc banii publici”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Documentele pot fi accesate aici.

Context

Timp de mai multe zile, compania Romprest, operatorul de salubritate din Sectorul 1, a refuzat să adune gunoiul invocând anumite datorii către stațiile de sortare. Ulterior, reprezentanții firmei au transmis că au ajuns la o înțelegere cu 3R Green SRL, Rom Waste Solution SA și Iridex Group SRL pentru acces în stațiile de sortare.

Între timp, prefectul Capitalei ar urma să ia marți o decizie privind instituirea stării de alertă în Sectorul 1, după ce primarul Clotilde Armand a cerut acest lucru, invocând neînțelegerile dintre Primărie și Romprest.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW