Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Primăria Sector 4 vrea să cumpere dezinfectant pentru mâini în valoare de 49,5 milioane de lei / Băluță: Noi am încercat să anticipăm

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: , ,

Primăria Sectorului 4, condusă de social-democratul Daniel Băluță, vrea să achiziționeze 330.000 de litri de dezinfectant pentru mâini, prin intermediul unui acord cadru, în valoare de 49,5 milioane de lei. Prețul pe litru pentru acest produs este dublu față de cel achitat de Primăria Sectorului 5.

Primăria vrea să cumpere gel dezinfectant pentru mâini, cu efecte virucide, testat dermatologic, livrabil în recipiente de 50ml, 75ml, 150ml, 1L, pe baza de alcool, maxim 75% alcool etilic, iar produsul să fie avizat de Comisia Națională pentru produse biocide din Ministerul Sănătății și fără efecte adverse pentru sănătate. Acordul se întinde pe o perioadă de doi ani.

„Autoritatea contractantă a optat pentru încheierea unui acord-cadru pentru o perioada de 24 de luni. (…) Tipuri de produse ce fac obiectul acordului cadru: Substanțe dezinfectante pentru mâini: -gel dezinfectant pentru mâini cu efect virucide; -testat dermatologic; – livrabil în recipiente de 50ml, 75ml, 150ml, 1L; -pe baza de alcool, maxim 75% alcool etilic; -produsul sa fie avizat de Comisia Națională pentru produse biocide din Ministerul Sanatatii; – fără efecte adverse pentru sănătate; -hipoalergenic Cantitatea maximă estimată la nivelul acordului-cadru: – Gel dezinfectant – 330.000 L Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent : 5.940.000,00 lei fără TVA Nota: Preturile unitare vor include inclusiv transportul la sediu sau în locația indicată de Achizitor. Nota:Livrarea se va face în recipiente având următoarele gramaje : 50 ml, 75 ml, 150 ml ,1 L”, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Dezinfectant la preț dublu față de Sectorul 5

Cantitatea totală de dezinfectant pe care o vrea PS4 este de 330.000, pentru care oferă 49,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă că prețul pentru un litru de produs este de 150 de lei.

Am încercat să vedem cu cât se comercializează dezinfectantul pentru mâini în această perioadă pe piață și cu cât au mai cumpărat și alte instituții. Spre exemplu, Primăria Sectorului 5, a cumpărat prin încredințare directă, în data de 8 aprilie, 400 de litri de gel dezinfectant, repartizat în 80 de bidoane, cu 70 de lei pe litru.

O achiziție similară cu cea pregătită de PS4 a făcut și Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești, care a cumpărat dezinfectant, la jumătatea lunii martie, cu 100 de lei pe litru.

Daniel Băluță: Noi am încercat să anticipăm

Primarul Sectorul 4, Daniel Băluță a explicat că acest acord cadru a fost lansat pentru a anticipa anumite obligații pe care le-ar putea pune Guvernul pentru autoritățile locale. De asemenea, Băluță a mai spus că intenționează să lanseze o procedură similară și pentru 5 milioane de măști de protecție pentru copii.

„Aceasta este valoarea maxim estimată a acordului-cadru. Dacă avem nevoie să cumpărăm dezinfectant de 1 milion de lei, nu ne obligă nimeni să cumpărăm de 49 milioane lei. Noi am încercat să anticipăm. Dacă vine mâine Guvernul și ne obligă să dăm dezinfectant Asociațiilor de Proprietari, respectiv elevilor, ce fac, mă duc să fac achiziție directă sau am făcută o licitație, la modul transparent, mai ales că pot fi 20 de câștigători. Vom face un acord-cadru pentru 5 milioane de măști și mănuși mărimea XS și S pentru elevi. Când l-am auzit pe dl Tătaru că toți copiii trebuie să aibă biocid, măști și mănuși, am considerat că este important să avem o procedură. În sectorul 4 sunt 40.000 de elevi”, a explicat Băluță pentru HotNews.ro.

Sursa foto: Primăria Sector 4

 

Sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW