Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Primăria Municipiului București asigură sterilizarea gratuită a 5.000 de câini

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 31 august 2022

Primăria Municipiului București asigură sterilizarea gratuită a 5.000 de câini de rasă comună, cu deținător, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în ședința de miercuri, 31 august, a Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Acesta se referă la derularea unei noi campanii de sterilizare și microcipare gratuită a 5.000 de câini.

Proiectul prevede subvenționarea din bugetul Autorității de Supraveghere și Protecția Animalelor (ASPA) a următoarelor servicii:
– identificarea prin microcip şi înregistrarea câinilor în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS)
– sterilizarea câinilor de rasă comună, cu deținător.

„De această campanie vor beneficia 5.000 de câini aflați în proprietatea persoanelor fizice, cu domiciliu sau reședința în București. Identificarea prin microcip și înregistrarea acestora în RECS, registru gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari (CMV), sunt obligatorii prin lege.

Microciparea și înregistrarea în RECS previn abandonul câinilor și ajută la sancționarea celor care, totuși , săvârșesc această contravenție. Datorită microcipului înregistrat în RECS, autoritățile pot identifica proprietarul câinelui abandonat”, informează administrația.

PMN amintește că, până acum, de-a lungul anilor, au fost sterilizate gratuit 16.300 de animale de către primărie.

„Continuarea acestor programe contribuie la stoparea înmulțirii necontrolate a animalelor și implicit a abandonului acestora. Sterilizează-ți câinele! Fii responsabil!”, este apelul primăriei.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW