Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Primăria Mogoșoaia somează proprietarul unui teren să îl igienizeze, însă terenul aparține chiar primăriei

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Primăria Mogoșoaia a transmis că a notificat proprietarul unui teren intravilan devenit groapă ilegală de gunoi să îl igienizeze și să-l împrejmuiască, după ce inspectorii Gărzii de Mediu și Direcției de Sănătate Publică au descins în comună. Terenul cu pricina aparține însă chiar primăriei, arată Buletin de București

Un locuitor din Mogoșoaia a sesizat Garda de Mediu și DSP Ilfov că pe un teren din intravilanul comunei Mogoșoaia s-a înființat o groapă ilegală de deșeuri, majoritatea din construcții, chiar lângă stația de apă a comunei.

După control, DSP a remis petiționarului un răspuns, în care se arată că primăria cunoaște problema, va lua măsuri și că a notificat proprietarul. Mai mult, reprezentanții Primăriei Mogoșoaia dau vina pe cetățeni pentru astfel de situații care, conform acestora, se repetă.

„La adresa indicată ni s-a comunicat că proprietatea este în domeniul privat, este cunoscută de către responsabilii de mediu din primărie și începând încă din luna martie a.c. au fost derulate operațiuni de igienizare în repetate rânduri, pe cheltuiala primăriei Mogoșoaia. Din păcate situația este repetabilă, verificare în teren identificând post factum situația generată de cetățenii localității. S-a emis notificare către proprietarul terenului cu scopul închiderii perimetrale și a igienizării terenului în discuție.
Starea de igienă a terenului este în prezent reglementată, urmând să fie în atenția constantă a responsabililor din primăria Mogoșoaia”, a transmis DSP petiționarului.

Cine e de fapt proprietarul

Sursa menționată anterior a obținut de la Oficiul de Cadastru cartea funciară a terenului cu pricina, care arată că terenul aparține Primăriei Mogoșoaia.

Sursa foto: Buletin de București

Paul Precup: Nu ne somăm singuri

Contactat de MainNews.ro, primarul comunei Mogoșoaia, Paul Precup, a susținut că nu cunoaște cazul. Mai mult, s-a arătat neîncrezător în faptul că terenul ar aparține într-adevăr primăriei, deși confruntat cu cartea funciară a acestuia.

„Dacă a spus Garda de Mediu că asta este, asta este. Nu minte nimeni în scris. Avem foarte multe persoane pe care le atenționăm anual să își facă genul asta de treabă.  Garda de Mediu își face treaba, să amendeze pe cine trebuie, dacă este privat să îl ardă pe privat, dacă suntem noi, deși mă îndoiesc, că noi avem grijă de terenurile noastre, nu are cum să mușamalizeze nimeni nimic, este imposibil de făcut, pentru că rămân acte. Dacă Garda de Mediu a spus că am somat un proprietar, așa este, dar noi, din câte știu eu, nu ne somăm singuri”, a transmis Paul Precup pentru MainNews.ro.

Sursa foto: Buletin de București

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW