Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei vrea să reabiliteze Parcul Carol I / Cât timp vor dura lucrările

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 26 august 2022

Primăria Capitalei urmează să reabiliteze Parcul Carol I, conform unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 31 august a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, consultat de Agerpres

Conform sursei citate, investiția totală este estimată la 47.627.248 lei, TVA inclus, iar durata de realizarea a lucrărilor de reabilitare ar fi de 3 ani.

Obiectivele intervenţiei sunt revitalizarea şi refacerea fondului dendrologic şi a spaţiilor verzi; reabilitarea aleilor şi împrejurimilor; reabilitarea instalaţiilor şi a reţelelor de iluminat; restaurarea, reorganizarea şi înlocuirea mobilierului urban, a locurilor de joacă şi a terenului de sport; reabilitarea şi restaurarea construcţiilor care sunt în administrarea ALPAB.

Potrivit referatului de aprobare, parcul cu o suprafaţă totală de 293.702 metri pătraţi este înscris în Lista Monumentelor Istorice 2015 Bucureşti, iar terenul este administrat de ALPAB.

„Intervenţiile şi folosinţa Parcului Carol I vor trebui corelate cu statutul de monument istoric al imobilului şi evoluţia sa compoziţională, în integralitatea tuturor elementelor care îl alcătuiesc, principale şi auxiliare. Cu alte cuvinte, toate obiectivele şi obiectele aflate în cadrul acestui ansamblu sunt sub incidenţa de protecţie dată de Legea 422/2001 şi trebuie tratate cu atenţie pentru a aduce un aport echilibrat în cadrul parcului”, se explică în document, conform sursei menționate.

Foto: Inquam Photos / Octavian Gheorghe

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW