Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei vrea să achiziționeze 46 de tramvaie noi cu fonduri din PNRR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Tot mai multe tramvaie moderne ar putea circula în următorii ani în București. După încheierea contractului cu Astra Arad pentru achiziția a 100 de tramvaie, nouă dintre acestea fiind deja livrate, Primăria Capitalei vrea să achiziționeze alte 46 de tramvaie cu ajutorul fondurilor cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General care va avea loc luni, 10 octombrie, primarul Nicușor Dan a inclus un proiect de hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare prin PNRR pentru achiziția a 46 de tramvaie din gama de 27 metri unidirecționale și bidirecționale. Valoarea estimată a investiției este de 701 milioane lei fără TVA (142,5 milioane euro), din care valoarea maximă eligibilă este de 92 milioane euro.

Potrivit consultării de piață făcute de PMB, pentru un tramvai din gama de 27 metri unidirecțional costul estimat este de 2,97 milioane euro fără TVA, în vreme ce pentru unul bidirecțional din aceeași gama a reieșit un cost de 3,267 milioane euro fără TVA.

Unde ar urma să circule noile tramvaie

Cele 46 de tramvaie de 27 metri lungime, propuse spre achizitie, dintre care 26 de tramvaie
unidirectionale si 20 bidirectionale, vor circula pe urmatoarele linii:

Potrivit proiectului, traseele pe care vor circula cele 46 de tramvaie dispun de un număr ridicat de intersecții incluse în sistemul de semaforizare, având ca scop prioritizarea transportului public si decongestionarea traficului.

Societatea de Transport București dispune de 405 tramvaie, vechimea medie a acestora fiind de peste de 20 ani. Cel mai vechi model este TATRA T4R, aflat în funcționare de 50 ani, care însă va fi scos pe măsură ce noile tramvaie Astra vor fi puse în circulație.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW