Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei va încheia contractul pentru modernizarea Bulevardului Prelungirea Ghencea. Când ar trebui finalizate lucrările

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2024

Primăria Capitalei a desemnat asocierea dintre Bog’Art și Concelex câștigătoarea licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Bulevardului Prelungirea Ghencea. În cadrul aceluiași contract va fi construită și o nouă linie de tramvai, dar și o parcare de tip park&ride. Termenul este de 4 luni pentru proiectare, respectiv 2 ani pentru execuția lucrărilor. 

După ani de zile în care proiectul de modernizare a bulevardului a fost blocat din cauza incapacității constructorului, compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, contractul pentru construirea ultimelor două loturi, situate între strada Râul Doamnei și Centura Capitalei, a fost scos la licitație pentru a fi realizat de constructori privați.

Primăria Capitalei va încheia înțelegerea în zilele următoare cu asocierea dintre Bog’Art și Concelex, câștigătoarea licitației și totodată unicul ofertant înscris. Prin urmare, nu vor exista contestații.

„Am atribuit contractul pentru finalizarea obiectivului de investiții Penetrație Prelungire Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea. Achiziţia vizează serviciile de proiectare şi execuţie, atât pentru finalizarea lucrărilor executate parţial, cât şi pentru demararea lucrărilor la celelalte etape ale proiectului, inclusiv linia de tramvai şi parcarea de tip Park & Ride. În ceea ce privește tronsonul aflat în execuție, lucrările se apropie de final, iar la începutul acestei veri se va circula pe patru benzi pe Bd. Ghencea, între str. Brașov și terminalul tramvaiului 41”, a transmis primarul general, Nicușor Dan.

Parcare de tip park&ride și linie de tramvai, realizate în cadrul contractului

Valoarea proiectului este estimată la 336 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din bugetul Primăriei Capitalei. Investiția presupune și realizarea unei noi linii de tramvai, dar și a unei parcări de tip park&ride cu o capacitate de 300 de locuri.

Noua artera, în lungime de aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul tramvaiului 41, traversează intersecția cu strada Brașov, continua cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termina la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

La mai bine de patru ani de la începerea lucrărilor, Primăria Capitalei, prin Trustul de Clădiri Metropolitane, a finalizat tronsonul de 700 metri dintre strada Brașov și strada Râul Doamnei. Constructorul a așternut stratul de uzură și urmează să fie trasate marcaje. În lucru este și tronsonul dintre strada Brașov și terminalul tramvaiului 41. Termenul estimat de finalizare este în vara acestui an.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW