Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei va deschide duminică Târgul de Crăciun

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 noiembrie 2022 Etichete: , ,

Începând de duminică 20 noiembrie, ora 10:00, și până pe 26 decembrie, Primăria Capitalei organizează în Piața Constituției Târgul de Crăciun. Costurile sunt estimate la aproximativ 4 milioane de lei, urmând ca o parte dintre acestea să fie acoperite din închirierea spațiilor comerciale. 

Evenimentul este deschis publicului de luni până vineri, în intervalul orar 12:00-23:00, iar sâmbăta și duminica în intervalul 10:00-23:00. Intrarea este liberă, spre deosebire de anul trecut când a costat 5 lei.

Potrivit Primăriei Capitalei, la târg se vor regăsi căsuțe din lemn unde comercianți își vor vinde produsele, parc de distracții cu patinoar, carusel și roată panoramică.

„Zona cumpărăturilor de Crăciun găzduieşte peste 80 de căsuțe de lemn, de unde bucureştenii pot alege dintre jucării, suveniruri tradiţionale, cadouri de sezon. Vor fi și produse realizate de meşteşugari, artiști plastici, artizani și creatori autohtoni – de la globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii și bijuterii, până la produse din ceramică din Horezu, Corund și Baia Mare, ii, icoane și obiecte realizate din lemn cioplit. De asemenea, nu va lipsi mâncarea tradițională.

În zona de street food vor fi nelipsiți burgerii, cârnaţii la grătar şi dulciurile oferite de cele 16 food-trucks.

Printre cele mai vizitate destinaţii ale Târgului, zona parcului de distracţii promite să fie pe gustul tuturor cu plimbări pe gheaţă la patinoar, cu privelişti instagramabile în roata panoramică şi călătorii amuzante în caruselul colorat”, au transmis reprezentanții Primăriei Capitalei.

Meciuri de la Cupa Mondială, transmise la Târg

Evenimentul va avea o zonă destinată iubitorilor fotbalului. Cu sprijinul Societății Române de Televiziune, organizatorii vor difuza, în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, mai multe meciuri de la Cupa Mondială din Qatar.

Restricții de circulație

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 20 noiembrie – 26 decembrie 2022, se va restricţiona traficul rutier, banda 1 de circulaţie din segmentul inelului Pieţei Constituţiei.

Totodată, în perioada 19 noiembrie – 27 decembrie, vor fi amplasate trei treceri pietonale temporare în zona Piaţa Constituţiei: două pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, şi una dinspre Bulevardul Unirii, pe latura aferentă Ministerului de Finanţe.

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW