Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei, un nou tratament de combatere a țânțarilor. Care sunt zonele vizate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 31 iulie 2021

Primăria Municipiului București (PMB), prin Compania Municipală Eco Igienizare, demarează, începând de duminică, 1 august, al șaselea tratament de combatere a țânțarilor, activitate ce se va efectua zilnic în intervalul orar 21:30-5:30 și va acoperi toate sectoarele.

Tratamentele de combatere a țânțarilor adulți se realizează de la periferia Capitalei către interiorul orașului și se vor aplica pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi din zonele rezidențiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalității, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (Spitale, cimitire, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședință, etc.)”, informează Primăria Capitalei.

Substanța folosită pentru combaterea țânțarilor adulți este insecticidul Microsin, avizat de Ministerul Sănătății pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale și recreaționale, fără efecte adverse asupra organismului uman și a mediului înconjurător, deși poate provoca iritații ale căilor respiratorii.

Care sunt zonele vizate de dezinsecție

„- Sectorul 1 – 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studențești, 2 locații ale TVR, Grădina Zoologică;

– Sectorul 2 – 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unități militare, 7 cimitire, 13 spitale;

– Sectorul 3 – 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complex studențesc, 1 unitate militară;

– Sectorul 4 – 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unități militare, 7 cimitire, 9 spitale;

– Sectorul 5 – 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unități militare, 9 cimitire, 3 spitale;

– Sectorul 6 – 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unități militare, 10 cimitire, 1 spital”, arată PMB.

Țânțari cu West-Nile în Capitală

În urmă cu 10 zile, a fost semnalată prezența țânțarilor purtători ai virusului West Nile, în zona Splaiul Independenței, dintre Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor și cartierul Crângași.

PMB informa, pe 21 iulie, că au fost intensificate tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele respective.

Dezinsecția și deratizarea, începută cu întârzieri

Operațiunile de dezinsecție și deratizare au început abia pe 8 iunie în București, primarul Capitalei motivând întârzierea în baza situației financiare a PMB, anume datoriile de 3 miliarde de lei, conturile poprite și investițiile blocate.

„Nu e plăcut atunci când scoți gunoiul de sub preș, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria își va îndeplini obligațiile față de bucureșteni”, spunea Nicușor Dan, pe 8 iunie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW