Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Primăria Capitalei trebuie să-și actualizeze lista angajaților cu obligații militare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 martie 2022

Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, instituție aflată în subordinea Guvernului, a transmis luni, 28 februarie, o solicitare Primăriei Capitalei pentru actualizarea evidenței angajaților cu obligații militare. 

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, 2 martie, PMB precizează că întocmirea acestor documente reprezintă un atribut legal al instituției încă din anul 2007.

În același timp, municipalitatea a ținut să menționeze că această acțiune nu are legătură cu războiul din Ucraina și nici că ar fi fost inițiată de primarul Nicușor Dan.

Potrivit sursei citate, direcția de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului București are obligația de a întocmi și actualiza pentru perioada menționată, documentele de mobilizare la locul de muncă pentru personalul propriu, conform Planului de Mobilizare a Economiei Naționale pentru Apărare, valabil în perioada 2021-2024, aprobat anul trecut de Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Într-o intervenție avută ieri la Digi 24, ministrul apărării, Vasile Dîncu a infirmat speculațiile că rezerviștii ar putea fi mobilizați, ca urmare a războiului din Ucraina. În același timp, oficialul a menționat, în urma analizelor prezentate marți în CSAT, că nu există niciun element care să sugereze posibilitatea unei agresiuni militare îndreptate împotriva României.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW