Wednesday, April 1, 2020
Jurnalism corect


Primăria Capitalei taie din bugetul Teatrului Evreiesc. Viceprimar: ”E groasă, nu sunt bani. Nu trebuie să tăiem de undeva?”

By Madalina Balaceanu , in Analize & Investigatii Politic Stirile zilei , at 21 iunie 2019 Etichete: , , ,

Primăria Capitalei a cerut Teatrului Evreiesc de Stat să reducă bugetul instituției cu 500.000 lei. Anunțul a fost făcut de directorul teatrului, Maia Morgenstern. În replică, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu spune că nu sunt bani.

Cererea Primăriei:

„Firman. Am primit firman de la Înalta Poartă….
…că de nu …unde vă stau picioarele, vă va sta și capul. Eram fascinată în școală de formula(rea) asta. Dar….Trebuie să ai curaj! O dăm anonimă”, a scris Maia Morgenstern pe Facebook, postând mesajul transmis de PMB.

„Având în vedere NOTIFICAREA Administratorului Public nr. 1251/05.06.2019, la propunerea Ordonatorului Principal de Credite, Administratorului Public si D.G.E. si ținând cont de execuția bugetului local al Municipiului București la data prezenta, vă rugăm ca până mâine 20.06.2019, ora 10:00 să prezentați propunerea de reducere a bugetului pentru anul 2019 in forma tabelara conform clasificației bugetare, cu suma de 500.000 lei. In cazul neprezentării propunerii de reducere a bugetului conform sumei comunicate, D.G.E va reduce suma din bugetul instituției dvs. de la un alineat bugetar aleatoriu. Documente vor fi predate la sediul PMB – DGE, mansarda . Avem rugămintea sa ne confirmați primirea acestui e-mail și să ne transmiteți un număr de înregistrare”, arată documentul postat pe Facebook de Maia Morgenstern.

Viceprimar: „E groasă, nu sunt bani. Nu trebuie să tăiem de undeva?”

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că instituţia nu mai are bani.

Citeste si:  Mai multe școli din București, închise din cauza gripei / Firea: Sunt 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii

„Nu sunt bani. Nu trebuie să tăiem de undeva? Când astă-primăvară se ducea Firea și îi spunea lui Dragnea, când nu era la pușcărie „Băi omule, ne nenorocești, uite cum va arăta”, toată lumea spunea ”Firea e nebună, vrea să cheltuie banii”.

Când ieșeam eu la TV și spuneam că Dragnea și Codrin Ștefănescu sunt infractori, spuneau că Bădulescu e nebun, NA!

Când i-a chemat pe domnii primari de la sectoare și i-a mințit spunându-le ”Dați-o jos pe Firea că vă dau eu banii”. Iată că i-a lăsat cu buza umflată! Astea sunt lucruri de oameni cu experiență, nu de de ăștia care ce li se spune, asta fac. E groasă, nu sunt bani!”, a declarat Aurelian Bădulescu, viceprimar al Capitalei, pentru mainnews.ro.

Consilier general : Cheltuieli fără număr făcute de actuala administraţie

Roxana Wring, consilier general USR, acuză conducerea primăriei de incompentenţă, menţionând că muncipalitatea a cheltuit banii pe concerte şi vouchere, iar acum este nevoită să reducă bugetul unor instituţii din subordine.

„Nu este de mirare, știm că bugetul pe 2019 are un deficit de cel puțin un miliard de lei. Noi am spus asta de când el a fost pus în dezbaterea publică. Problema principală sunt cheltuielile fără număr făcute de actuala administrație, și anume faptul că cea mai mare parte a banilor a mers spre festivaluri, concerte și finanțarea companiilor principale care în mare parte nu produc profit, sunt falimentare, care au foarte multe cheltuieli fixe.

Citeste si:  Un polițist din Caracal, destituit pentru legături cu clanuri interlope. Agentul este vizat într un dosar de proxenetism și cămătărie

Și atunci, se taie de unde se poate, în acest moment se taie de la teatre, dar cu siguranță se va tăia și din alte părți, pentru că bugetul care va fi alocat principalelor activități ale primăriei din ultimii trei ani, festivaluri, statui și vouchere va continua să curgă. Îmi pare foarte rău dar să știți că primăria este în acest moment în situația în care nu poate să plătească factura de gaze de la RADET, fiindcă subvenția nu a fost plătită, dar banii aceia mergeau pentru a plăti gazele de la ENGIE, a fost plătită cu întârziere, iar în curând va veni o nouă factură. Să nu mai vorbim despre subvenția la STB. Am ajuns în situația în care cea mai bogată primărie din România, cu un buget de peste 1 miliard de euro, este incapabilă să își plătească facturile curente din cauza acestei proaste administrații și incompetență”, a declarat Roxana Wring, consilier USR, pentru mainnews.ro.

În 2018, potrivit informaţiilor din spaţiul public, primăria Capitalei a alocat 45 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, iar la începutul anului 2019 a alocat alte 10 milioane lei.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW