Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei scoate 2.700 de licențe de taxi la concurs / Nicușor Dan: Transportul alternativ face concurență neloială

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 noiembrie 2021

Nicușor Dan a anunțat în conferința de presă de vineri, 26 noiembrie, că Primăria Capitalei va scoate 2.700 de noi autorizații de taxi, ce au fost retrase în ultimii ani de PMB. Edilul a precizat că numărul taximetriștilor din București este mult mai mic decât al celor care practică transportul alternativ, 7.000 față de 28.000, și a caracterizat acest lucru drept „concurență neloială”.

E o invitaţie către taximetrişti. Şi eu sunt o persoană care circulă cu taxiul şi am avut nenumărate discuţii cu taximetriştii pe subiectul acesta. Cei care vor să aibă propria autorizaţie taxi trebuie ca în acest interval până în 10 martie, mai întâi să devină PFA, iar apoi să obţină de la PMB autorizaţia de transport, astfel încât, având autorizaţia de transport, să poată să intre în competiţie, în criteriile de selecţie pentru atribuirea unei autorizaţii taxi”, a declarat Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 26 noiembrie.

Primarul Capitalei susține că PMB nu a apărat niciodată interesele șoferilor de taxi și că s-a ajuns într-o situație în care există o concurență neloială între taximetriști și șoferii care practică transportul alternativ, prin intermediul aplicațiilor de tip Uber sau Bolt.

Nu e posibil să existe taximetrişti care să facă preţ, să condiţioneze un transport de o sumă care nu este cea din tarif şi multe alte lucruri. Pe de altă parte, niciodată, desi percepe taximetriştilor o taxă, Primăria Capitalei nu a apărat interesele acestei comunităţi și există o concurenţă neloială pe care transportul alternativ o face activităţii de taxi”, a adăugat edilul.

Deși proiectul propus de primar se află în dezbatere publică, acesta a dat mai multe detalii legate de criteriile în funcție de care vor fi acordate licențele.

Propunem ca acest criteriu să dea mai multe puncte maşinilor cât mai ecologice, maşinele electrice au un punctaj, maşinile hibride au alt punctaj, și așa mai departe. Punctăm vechimea, adică noutatea, cât de nouă este maşina şi punctăm, de asemenea, siguranţa – numărul de airbag-uri”, a explicat Nicușor Dan.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW