Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei renunță la vinieta ecologică, la propunerea Gabrielei Firea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , , , ,

 Consiliul General al Municipiului București a aprobat, marți, la propunerea Gabrielei Firea, abrogarea proiectului care prevedea introducerea vinietei ecologice și a restricțiilor în zona centrală a  autoturismelor intens poluante, respectiv non euro, euro 1, Euro 2 si Euro 3.

“La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul de hotarare privind abrogarea HCGMB nr. 539/2019 privind masuri concrete de imbunatatire a calitatii aerului in Municipiul Bucuresti, ce prevedea introducerea vinietei ecologice și restrictii in zona centrala ZACA – cea mai afectata de poluare, pentru autoturismele intens poluante: non euro, euro 1, Euro 2 si Euro 3”, se arată într-un comunicat al PMB

Proiectul a fost abrogat la propunerea Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, cea care l-a și inițiat.

“Am inițiat acel proiect pentru a veni in sprijinul si completarea măsurilor luate de Primăria Capitalei pentru a îmbunătăți calitatea aerului”, a declarat Gabriela Firea.

Cei mai mulți dintre bucureșteni nu s-au opus măsurilor. Cu toate acestea, după 1 ianuarie, când actul normativ a intrat în vigoare, mai mulți contestatari ai proiectului au cerut în instanță anularea hotărârii pentru introducerea măsurii antipoluare.

Conform PMB, în urma unei consultări publice, “85% dintre respondenți au susținut anularea restricțiilor de circulație si a vinietei”.

“Întrucât nu cred în reușită unui act normativ care nu are susținerea celor care ar trebui să îl respecte, propun retragerea lui. Nu abandonam proiectul Oxigen în sine, continuam cu o mulțime de alte masuri – unele sunt deja începute, altele în plan – altele au avut etape pilot și dorim extinderea lor, pentru că au înregistrat succes, așadar lucram la acest capitol în continuare – pe mai multe planuri. Este doar o bătălie pe care vă trebui, poate, să o regândim, războiul cu poluarea continua”, a mai spus Firea.

Cei care și-au achiziționat deja viniete își vor primi banii înapoi.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW