Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei pregătește desființarea a cinci instituții din subordine

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2023 Etichete: , ,

Primăria Capitalei, la propunerea primarului Nicușor Dan, a lansat marți în dezbatere publică proiectele pentru desființarea a cinci instituții din subordine. 

Este vorba despre Centrul de Protecție a Plantelor București, Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan Dalles, Centrul Cultural EXPO ARTE, Centrului Cultural „Lumina” și Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Economii la buget

În același timp, ar urma să fie desființate și cele 98 de posturi existente. În total, conform bugetului pe acest an, cheltuielile cu subvenționarea celor cinci instituții sunt de 15,6 milioane lei.

„În contextul existentei unei situații economice a unității administrativ-teritoriale Municipiul București dificile, în care se impun economii, fiind necesara în egală măsură menținerea la standarde înalte a serviciilor publice de interes local dedicate colectivității locale, Primarul General propune desființarea acestui serviciu de interes local, organizat în baza unor hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București, ca soluție pentru optimizarea cheltuielilor din bugetul local”, se arată în expunerea de motive.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW