Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Primăria Capitalei, la un pas de a semna cu un producător din România contractul pentru 100 de autobuze electrice

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2023 Etichete: , ,

Curtea de Apel București a respins joi, 20 aprilie, contestația depusă de Karsan în cadrul licitației organizate de Primăria Capitalei pentru achiziția a 100 de autobuze electrice. Prin urmare, dacă și Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor va respinge cealaltă acțiune inițiată de firma din Turcia, municipalitatea va încheia contractul cu BMC Truck&Bus.

Începând cu anul 2021 BMC, societate cu acționariat din Turcia care deține o unitate de producție în Ciorogârla, are încheiat un parteneriat cu chinezii de la ZTE pentru producerea de autobuze electrice. Firma nu a comunicat deocamdată care va fi rolul unității din România în eventualitatea câștigării licitației pentru autobuze electrice a PMB, însă dat fiind termenele extrem de strânse de livrare – 14 luni pentru întreaga comandă -, acesta va fi unul secundar.

Autobuze electrice pentru București

Primăria Capitalei a relansat pe 16 iunie licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice. Valoarea estimată a contractului este de 304 milioane lei fără TVA.

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime şi vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uşi duble şi aer condiţionat.

Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate în primele două luni ale anului următor. Este a patra încercare de cumpărare a acestor vehicule, după ce primele trei licitații au fost anulate.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Risc major pentru ca Primăria Capitalei să piardă banii europeni pentru autobuze electrice

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW